Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές του πετρελαίου

Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές του πετρελαίου

203
Την ανιούσα παίρνουν οι τιμές του πετρελαίου

Οι τιμές του πετρελαίου σημείωσαν αύξηση την Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου φτάνοντας τα $61/βαρέλι. Στην αύξηση των τιμών συνέβαλαν η μείωση των πετρελαϊκών αποθέματων των ΗΠΑ, ο περιορισμός εξαγωγών της Λιβύης και η απόφαση των χωρών- μελών του OPEC για νέες περικοπές στην παγκόσμια πετρελαϊκή παραγωγή.

Συγκεκριμένα, οι τιμές για το πετρέλαιο τύπου Brent αυξήθηκε κατά $1,07 αγγίζοντας τα $61,27/βαρέλι.

Πιο αναλυτικά, το American Petroleum Institute, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ανακοίνωσε ότι τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώθηκαν την περασμένη εβδομάδα κατά 10,2 εκατ. βαρέλια.

Επιπλέον η κυβέρνηση της Λιβύης ανακοίνωσε ότι λόγω ανωτέρας βίας θα μειωθεί προσωρινά η παραγωγή και οι εξαγωγές πετρελαίου της χώρας από ένα εκ των μεγαλύτερων πετρελαϊκών κοιτασμάτων της, ενώ την περασμένη εβδομάδα οι χώρες- μέλη και μη του OPEC ανακοίνωσαν την μείωση της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου από 1η Ιανουαρίου 2019 κατά 1,2 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Την ίδια ώρα με τις περικοπές στην παραγωγή πετρελαίου που έχουν αποφασίσει μεγάλες πετρελαιοπαραγωγικές χώρες, όπως η Σαουδική Αραβία και η Ρωσία, δίνεται το προβάδισμα στις ΗΠΑ να ανακηρυχθούν στα τέλη του 2018 κορυφαίος παραγωγός πετρελαίου.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.