Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

231
Συνεχίζονται οι επιθέσεις σε πλοία στις θάλασσες της Ασίας

Τρία περιστατικά επιθέσεων σε πλοία καταγράφηκαν στις θάλασσες της Ασίας κατά τη διάρκεια του περασμένου Νοεμβρίου. Από τα τρία περιστατικά, το ένα σημειώθηκε στην Νότια Σινική Θάλασσα, ενώ τα δύο σε πλοία που ήταν αγκυροβολημένα σε λιμένες των Φιλιππίνων, σύμφωνα με στοιχεία του ReCaap Information Sharing Centre (ISC).

Τον περασμένο Νοέμβριο δεν σημειώθηκε περιστατικό ομηρίας ναυτικών στις θάλασσες Sulu και Celebes καθώς και κλοπής φορτίου από πλοία στις περιοχές αυτές.

Ωστόσο στις 5 Δεκεμβρίου καταγράφηκε ομηρία τριών ναυτικών κοντά στην πόλη Lahad Datu στην ανατολική Sabah της Μαλαισίας. Η ομηρία φημολογείται ότι πραγματοποιήθηκε από μέλη της ισλαμικής οργάνωσης Abu Sayyaf.

Αναφορικά με την περίοδο Ιανουαρίου- Νοεμβρίου 2018, υπολογίστηκε ότι καταγράφηκαν 73 περιστατικά επιθέσεων σε πλοία, εκ των οποίων τα 14 ήταν αποτυχημένες απόπειρες. Συγκριτικά με τον Ιανουάριο- Νοέμβριο 2017 πτώση κατά 15% έχει σημειωθεί εντός του τρέχοντος έτους αναφορικά με τις επιθέσεις ενάντια σε πλοία.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.