Βραζιλία- Ασία: Περισσότερες μεταφορές σιτηρών μέσω Παναμά

Βραζιλία- Ασία: Περισσότερες μεταφορές σιτηρών μέσω Παναμά

83
Βραζιλία- Ασία: Περισσότερες μεταφορές σιτηρών μέσω Παναμά

Η Αρχή της Διώρυγας του Παναμά υπέγραψε συμφωνία με την Αρχή του βραζιλιάνικου λιμένα Itaqui προκειμένου να ενισχυθούν οι μεταφορές σιτηρών και άλλων εμπορευμάτων από την Βραζιλία προς τις χώρες του Ειρηνικού μέσω της Διώρυγας του Παναμά.

Ο λιμένας Itaqui βρίσκεται στην πόλη Σάο Λουίς και αποτελεί έναν από τους πιο κοντινούς βραζιλιάνικους λιμένες στην Διώρυγα του Παναμά.

Η Βραζιλία αποτελεί έναν από τους κορυφαίους παραγωγούς σιτηρών παγκοσμίως. To 2017 εκτιμάται ότι από το λιμένα του Itaqui διακινήθηκαν 19,1 εκατ. τόνοι σιτηρών.

Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2018 της Διώρυγας του Παναμά το οποίο έληξε στις 30 Σεπτεμβρίου, εκτιμάται ότι μέσω της Διώρυγας διακινήθηκε το 22,2% των παγκόσμιων δια θαλάσσης μεταφορών σιτηρών.

Την ίδια ώρα η Διώρυγα του Παναμά ανακοίνωσε ότι υποδέχθηκε το 5.000ό Neopanamax πλοίο της, το containership «Cosco Faith», χωρητικότητας 13.345 TEUs, το οποίο ταξίδευε από τον Ατλαντικό προς τον Ειρηνικό ωκεανό.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.