Ένα πλήρως αυτόνομο πορθμείο εισέρχεται στην αγορά

Ένα πλήρως αυτόνομο πορθμείο εισέρχεται στην αγορά

314
Ένα πλήρως αυτόνομο πορθμείο εισέρχεται στην αγορά

Η Rolls- Royce σε συνεργασία με την φινλαδική Finferries παρουσίασαν το πρώτο στον κόσμο πλήρως αυτόνομο πορθμείο «Falco».

Η παρουσίαση του «Falco» πραγματοποιήθηκε στο αρχιπέλαγος νότια της πόλης Τούρκου, στην Φινλαδία. Το πορθμείο, όπως αναφέρει η Rolls- Royce στην ανακοίνωσή της, είναι εξοπλισμένο με προηγμένους αισθητήρες και με την τεχνολογία Rolls-Royce Ship Intelligence προκειμένου το πορθμείο να πραγματοποιεί πλόες μεταξύ των πόλεων Parainen και Nauvo αυτόνομα, με εξ’ αποστάσεως έλεγχο από πλοίαρχο εφόσον χρειαστεί.

Το «Falco» πραγματοποίησε δοκιμαστικό ταξίδι με 80 επιβάτες και κατά τη διάρκεια του ταξιδιού του μέσω των προηγμένων τεχνολογικών του συστημάτων είχε τη δυνατότητα να ανιχνεύει αντικείμενα άγνωστα στην θάλασσα για την αποφυγή συγκρούσεων καθώς και να προσδεθεί αυτόνομα.

Ο Πρόεδρος και Commercial Marine της Rolls- Royce, κ. Mikael Makinen, επεσήμανε ότι το «Falco» αποτελεί ένα ορόσημο παγκοσμίως προς την προώθηση της αυτόνομης ναυτιλίας και ότι η τεχνολογία Ship Intelligence της εταιρείας μπορεί να συμβάλει στην ασφαλή και αποδοτική λειτουργία των πλοίων.

Το «Falco» αποτελεί πορθμείο 53,8 μ., το οποίο ναυπηγήθηκε το 1993 για την Finferries.

Φωτό: Rolls- Royce

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.