ICS: Ανησυχία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο εμπόριο

ICS: Ανησυχία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο εμπόριο

78
ICS: Ανησυχία για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο εμπόριο

Την έντονη ανησυχία του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει το παγκόσμιο εμπόριο εξέφρασε ο Πρόεδρος του Διεθνούς Ναυτιλιακού Επιμελητηρίου, κ. Esben Poulsson, σε συνέδριο όπου παρευρέθηκε στο Τόκιο.

Στο πλαίσιο του συνεδρίου ο κ. Poulsson αναφέρθηκε στην εμπορική προστατευτική πολιτική των ΗΠΑ η οποία επηρεάζει δυσμενώς την έννοια της ελεύθερης αγοράς, αναγνωρίζοντας ωστόσο τον προβληματισμό των ΗΠΑ αναφορικά με ορισμένες εμπορικές πρακτικές της Ν. Κορέας και της Κίνας.

Ο ICS με ανακοίνωσή του εκφράζει την πεποίθηση ότι οι όποιες εμπορικές διενέξεις μεταξύ των χωρών μπορούν να επιλυθούν μέσω συνεργασίας και διαλόγου και ότι σε αυτές τις περιπτώσεις είναι σημαντική η συμβολή οργανισμών όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου.

Επιπλέον ο κ. Poulsson ανέφερε ότι από το 2008 η ζήτηση για θαλάσσιες μεταφορές αυξήθηκε κατά 30%, ενώ σήμερα ο ετήσιος όγκος μεταφορών που διεξάγεται μέσω θαλάσσης ανέρχεται σε άνω των 10 δις τόνων.

Ο ίδιος δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η υποτονική ζήτηση για εμπορεύματα που καταγράφεται από τις χώρες- μέλη του ΟΟΣΑ ισορροπείται από την αυξημένη ζήτηση της Κίνας και άλλων αναδυομένων οικονομιών, οι οποίες αντιπροσωπεύουν το 50% της παγκόσμιας ζήτησης για δια θαλάσσης μεταφορές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.