«Σαρώνουν» τα νοτιοκορέατικα ναυπηγεία

«Σαρώνουν» τα νοτιοκορέατικα ναυπηγεία

163
«Σαρώνουν» τα νοτιοκορέατικα ναυπηγεία

Ανοδική πορεία καταγράφουν τα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία καθώς από τις αρχές του 2018 έως σήμερα εκτιμάται ότι έχουν αναλάβει το 50% περίπου των παγκόσμιων παραγγελιών.

Σύμφωνα με την Clarkson Research, οι συνολικές παραγγελίες σε παγκόσμιο επίπεδο αφορούν πλοία συνολικής χωρητικότητας 23,05 εκατ. τόνων. Από τις παραπάνω παραγγελίες το 45% έχει αναληφθεί από τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας κατέχοντας την πρώτη θέση παγκοσμίως καθώς έχουν κερδίσει παραγγελίες για πλοία χωρητικότητας 10,26 εκατ. τόνων, αφήνοντας πίσω τους τα ναυπηγεία της Κίνας με παραγγελίες για πλοία 7,1 εκατ. τόνων (31% των συνολικών παραγγελιών).

Να σημειωθεί ότι τα ναυπηγεία της Κίνας κατείχαν την πρώτη θέση με τις περισσότερες παραγγελίες πλοίων από το 2012 για έξι συναπτά έτη.

Ωστόσο, όπως αναφέρει δημοσίευμα της Business Korea, τα ναυπηγεία της Ν. Κορέας συνεχίζουν να αντιμετωπίζουν οικονομικές προκλήσεις με την Samsung Heavy Industries να καταγράφει το τρίτο τρίμηνο του 2018 και για τέταρτο συνεχόμενο τρίμηνο ζημίες ύψους $113 εκατ., ενώ η Hyundai Heavy Industries, ο μεγαλύτερος ναυπηγικός όμιλος της Ν. Κορέας, αναμένει αρνητικά οικονομικά αποτελέσματα το τέταρτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.