Αυτόνομα πλοία: Η ισχύς εν τη ενώσει

Αυτόνομα πλοία: Η ισχύς εν τη ενώσει

264
Αυτόνομα πλοία: Η ισχύς εν τη ενώσει

H νορβηγική Wilhelmsen Ship Management (WSM) υπέγραψε συμφωνία με τον νηογνώμονα DNV GL και τη Ναυτιλιακή Αρχή της Νορβηγίας για την ανάπτυξη ενός συστήματος διαχείρισης της ασφάλειας στα αυτόνομα πλοία, ενώ συγχρόνως υπέγραψε μία δεύτερη συμφωνία με τον DNV GL και το πανεπιστήμιο USN (University of South-Eastern Norway), η οποία αφορά την ανάπτυξη ικανοτήτων διαχείρισης των πλοίων εξ αποστάσεως.

Και οι δύο παραπάνω συμφωνίες συμβάλλουν στην διαμόρφωση του γενικότερου κανονιστικού πλαισίου σε ό,τι αφορά τον τομέα των αυτόνομων πλοίων, καθώς οι κανονισμοί αναφορικά με τον συγκεκριμένο τομέα βρίσκονται ακόμα σε πρώιμο στάδιο.

Ο κ. Carl Schou, Πρόεδρος και CEO της WSM, επεσήμανε ότι οι συγκεκριμένες συμφωνίες αποτελούν σημαντικό κεφάλαιο για τον νορβηγικό κολοσσό καθώς η WSM θα μπορέσει να διαδραματίσει σημαίνοντα ρόλο στην διαμόρφωση του ρόλου των διαχειριστών των αυτόνομων πλοίων καθώς και του κανονιστικού πλαισίου που διέπει την αυτόνομη ναυτιλία.

Από μέρους του DNV GL, η κ. Marianne Valderhaug, Director of Operations του νορβηγικού νηογνώμονα, ανέφερε ότι οι ψηφιακές λύσεις και οι αναπτυξιακές τάσεις στην αυτόνομη ναυτιλία θα ωθήσουν τη ναυτιλιακή βιομηχανία να υιοθετήσει μέτρα για την βελτίωση της αποδοτικότητας εν πλω αλλά και των λειτουργιών στα ναυτιλιακά γραφεία.

Φωτό: Wilhelmsen

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.