Οι χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές

Οι χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές

2015
Οι χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές

Το παγκόσμιο εμπόριο αλλάζει όψη, καθώς οι πολιτικές εμπορικού προστατευτισμού κατέχουν δεσπόζουσα θέση με τις κυρώσεις και τις επιβολές δασμών να δίνουν και να παίρνουν μεταξύ των χωρών.

Εν μέσω αμερικανικών κυρώσεων σε Κίνα, Ιράν, Ρωσία, διαπραγματεύσεων για το Brexit και συνεχόμενων πολιτικοοικονομικών εξελίξεων, το παγκόσμιο εμπόριο διακατέχεται από αβεβαιότητα και οι εμπορικές ροές αλλάζουν ρότες.

Ποιές είναι όμως οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς του κόσμου, σύμφωνα με στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου;

Η Κίνα κατέχει τα ηνία με την εξαγωγική της δραστηριότητα να ανέρχεται σε αξία τα $2,26 τρις ετησίως, με τις ΗΠΑ να βρίσκονται στην δεύτερη θέση με εξαγωγές αξίας $1,55 τρις.
Την τρίτη θέση κατέχει η Γερμανία, ένας μεγάλος εξαγωγέας αυτοκινήτων, με τις συνολικές της εξαγωγές να αγγίζουν τα $1,45 τρις σε ετήσια βάση.

rPnlvZhOssswZvxwbwZvfcnvei_AaaARefSAAmnjKQY

Την πεντάδα συμπληρώνουν η Ιαπωνία και η Ολλανδία με εξαγωγές αξίας $698 δις και $652 δις, αντίστοιχα.

Έκτη είναι η Ν. Κορέα με εξαγωγές των $574 δις, ενώ ακολουθούν το Χονγκ Κονγκ ($550 δις), η Γαλλία ($535 δις), η Ιταλία ($506 δις) και το Ην. Βασίλειο ($445 δις).

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.