Ε.Ε.: Οι εισαγωγές χάλυβα «τρομάζουν» την εγχώρια παραγωγή;

Ε.Ε.: Οι εισαγωγές χάλυβα «τρομάζουν» την εγχώρια παραγωγή;

59
Ε.Ε.: Οι εισαγωγές χάλυβα «τρομάζουν» την εγχώρια παραγωγή;

Η αγορά χάλυβα στην ΕΕ γνώρισε μια σχετικά γρήγορη ανάπτυξη κατά το β’ τρίμηνο του έτους όπως αναφέρει η Ευρωπαϊκή Ένωση Χάλυβα (Eurofer) στην τελευταία της έκθεση.

Οι εισαγωγές από τις τρίτες χώρες αυξήθηκαν με μεγαλύτερο ρυθμό συγκριτικά με την εγχώρια παραγωγή χάλυβα της ΕΕ. Πιο συγκεκριμένα οι εισαγωγές αυξήθηκαν κατά 9,8% το β’ τρίμηνο του 2018 συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι και είναι ενδεικτικό ότι υπερέβησαν κατά 5% τις ήδη πολύ υψηλές εισαγωγές που καταγράφηκαν το α΄τρίμηνο του έτους.

Παράλληλα σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurofer, το μερίδιο των εισαγωγών στην εγχώρια κατανάλωση χάλυβα της ΕΕ αυξήθηκε από το 23,2% το α’ τρίμηνο στο 25% το β’ τρίμηνο. Η Ένωση αναφέρει επίσης ότι οι δασμοί που προωθεί ο Πρόεδρος Τραμπ στις εξαγωγές αυτοκινήτων της ΕΕ προς τις ΗΠΑ, θα εντείνει περαιτέρω τις εμπορικές τριβές μεταξύ τους ενώ θα αποβούν «καταστροφικοί» για τη ζήτηση για χάλυβα.

Τέλος οι εκτιμήσεις της Eurofer κάνουν λόγο για αύξηση της κατανάλωσης χάλυβα στην ΕΕ κατά 2,2% το 2018 και 3,3% το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.