Το cyber security στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Wärtsilä

Το cyber security στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Wärtsilä

123
Το cyber security στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Wärtsilä

Ο τεχνολογικός όμιλος Wärtsilä ανακοίνωσε την έναρξη λειτουργίας ενός International Maritime Cyber Centre of Excellence (IMCCE) στη Σιγκαπούρη. Το IMCCE αποτελείται από μια ομάδα αντιμετώπισης καταστάσεων έκτακτης ανάγκης στον κυβερνοχώρο (MCERT) και μια ακαδημία. Το IMCCE είναι η πρώτη στον κόσμο βιομηχανική λύση για τη ναυτιλιακή βιομηχανία, η οποία ιδρύθηκε από τη Wärtsilä μαζί με τον στρατηγικό εταίρο της στον τομέα της ασφάλειας στον κυβερνοχώρο, Templar Executives. Το IMCCE θα παράσχει ένα εστιακό σημείο για τη βιομηχανία με σκοπό να συμβάλει στην αύξηση της επίγνωσης σε θέματα κυβερνοχώρου και την αντιμετώπιση περιστατικών που συμβαίνουν σε αυτόν.

«Ο κυβερνοχώρος είναι ένα αρκετά σημαντικό θέμα για όλους τους παίκτες του ναυτιλιακού κλάδου. Η ανάληψη της εποπτείας ενός τόσο σημαντικού θέματος, δείχνει ότι η Wärtsilä δεσμεύεται να μετασχηματίσει και να ψηφιοποιήσει τη ναυτιλιακή βιομηχανία. Αυτό αποτελεί το επόμενο βήμα του οράματος Smart Marine και υποστηρίζει τις πρωτοβουλίες Oceanic Awakening και Sea20», αναφέρει ο Marco Ryan, Chief Digital Officer στη Wärtsilä.

Η MCERT είναι μια διεθνής πλατφόρμα υποστήριξης η οποία ενισχύει την ελαστικότητα των εφαρμογών κυβερνοχώρου για ολόκληρο το θαλάσσιο οικοσύστημα. Παρέχει πληροφορίες, συμβουλές και υποστήριξη, συμπεριλαμβανομένης βοήθειας σε πραγματικό χρόνο σχετικά με επιθέσεις και περιστατικά στον κυβερνοχώρο, καθώς και μια δικτυακή πύλη αναφορών για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο (CSRP) για τα μέλη της. Η MCERT λειτουργεί από τις εγκαταστάσεις του Wärtsilä Acceleration Centre που ξεκίνησε τη λειτουργία του στις 16 Οκτωβρίου στη Σιγκαπούρη.

Φωτό: wartsila.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.