Η Singapore προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο

Η Singapore προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο

166
Η Singapore προσφέρει τη μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση στον κόσμο

Έφτασε στη Νέα Υόρκη πριν από λίγες ώρες το αεροσκάφος της Singapore Airlines, που εκτέλεσε την μεγαλύτερη σε διάρκεια πτήση, διάρκειας σχεδόν 18 ωρών, στον κόσμο.

Συγκεκριμένα 161 επιβάτες πέταξαν από το αεροδρόμιο Changi της Σιγκαπούρης στο αεροδρόμιο Νιούαρκ στο Νιου Τζέρσεϊ με την πτήση SQ22 της Singapore, η οποία πραγματοποιήθηκε με αεροσκάφος Airbus A350-900 ULR.

Να σημειωθεί ότι με την χρήση του εν λόγω αεροσκάφους επιτυγχάνεται μείωση καύσιμων έως και 25% σε σχέση με άλλους -παλαιότερους- τύπους αεροσκαφών. Καθώς φαίνεται η μείωση στην κατανάλωση καυσίμου είναι που επέτρεψε στην διοίκηση της Singapore να επαναλειτουργήσει το δρομολόγιο Changi – Νιούαρκ, το οποίο είχε διακοπεί το 2013, σε μία εποχή που οι τιμές των καυσίμων είχαν αγγίξει απαγορευτικά επίπεδα.

Με την πραγματοποίηση του συγκεκριμένου δρομολογίου η Singapore Airlines, η οποία συγκαταλέγεται στις παγκόσμιες αεροπορικές εταιρείες πέντε αστέρων με βάση τον σχετικό κατάλογο που δημοσιεύει η Skytrax, επανακτά την πρώτη θέση στη λίστα των αεροπορικών που εκτελούν τις πιο πολύωρες πτήσεις. Μέχρι σήμερα, όπως σημειώνουν τα διεθνή ειδησεογραφικά μέσα, η πλέον πολύωρη και μακρινή πτήση ήταν αυτή που εκτελείτο από την Qatar Airways, η οποία συνδέει τη Ντόχα με το Όκλαντ στη Νέα Ζηλανδία.

Tα δρομολόγια της Singapore από τις 18 Οκτωβρίου θα πραγματοποιούνται μεταξύ των αεροδρομίων Changi της Σιγκαπούρης Νιούαρκ του Νιου Τζέρσεϊ σε καθημερινή βάση.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.