H Νότια Κορέα συνεχίζει την πολιτική των ενισχύσεων προς την ναυτιλία

H Νότια Κορέα συνεχίζει την πολιτική των ενισχύσεων προς την ναυτιλία

97
H Νότια Κορέα συνεχίζει την πολιτική των ενισχύσεων προς την ναυτιλία

H νοτιοκορεάτικη Hyundai Merchant Marine (HMM) αναμένεται να λάβει νέα κρατική επιχορήγηση ύψους $5 δις προκειμένου να ανταπεξέλθει οικονομικά στις προκλήσεις του ευρύτερου ναυτιλιακού κλάδου, αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Είναι γεγονός ότι  η HMM καλείται να ανταγωνιστεί τεράστιους ασιατικούς και ευρωπαϊκούς κολοσσούς που δραστηριοποιούνται στην αγορά των containerships και για το λόγο αυτό κρίνεται απαραίτητη μια τέτοιου είδους κρατική βοήθεια.

Παράλληλα, η WSJ αναφέρει ότι από το πακέτο των $5 δις, τα $2,8 προορίζονται για την απόκτηση 20 μεγάλων containerships από νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, ενώ τα υπόλοιπα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για την εξαγορά τερματικών σταθμών εμπορευματοκιβωτίων.

Παράγοντες της αγοράς σημειώνουν πως για μία ακόμα φορά επιβεβαιώνεται η πρόθεση των ασιατικών κυβερνήσεων να σταθούν στο πλευρό των ναυτιλιακών εταιρειών της χώρας, οι οποίες μέσω των δραστηριοτήτων τους αναλαμβάνουν την διακίνηση ενός πολύ σημαντικού μέρους των εξαγωγών προς τις δυτικές αγορές.

Τέλος, να σημειωθεί ότι την εν λόγω χρηματοδότηση έχει αναλάβει μερικώς η Korea Ocean Business Corp., ένας νέος κρατικός φορέας ο οποίος αναπτύχθηκε τον περασμένο Ιούλιο και σκοπό έχει να υποστηρίξει τον ευρύτερο ναυτιλιακό κλάδο της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.