240 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Onex Shipyards στο Νεώριο Σύρου

240 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Onex Shipyards στο Νεώριο Σύρου

2604
240 νέες θέσεις εργασίας δημιουργεί η Onex Shipyards στο Νεώριο Σύρου

Σε γενική ανακατασκευή της δεξαμενής «Βιολάντω» στο Νεώριο Σύρου, αντί της απλής επισκευής όπως είχε αρχικά προγραμματισθεί αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα η Onex Shipyards του Πάνου Ξενοκώστα. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα πολλών εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα διαρκέσει περίπου 3 μήνες με στόχο να καταστεί η «Βιολάντω» που είχε βυθισθεί και ανελκυσθεί πριν από περίπου τρεις μήνες, η πιο σύγχρονη και αξιόπιστη επιλογή για Panamax size στην περιοχή.

Οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν εντός της ερχόμενης εβδομάδας, ενώ τα πρώτα πλοία στη δεξαμενή αναμένονται από τις 30 Ιανουαρίου του 2019.

Η διοίκηση της Onex επισημαίνει πως η απόφαση για αναβάθμιση της δεξαμενής ελήφθη παρότι δεν έχει εξασφαλισθεί η έγκριση του Πρωτοδικείου Σύρου για τη μεταβίβασή του ναυπηγείου στην ONEX (αναμένεται μέσα στο αμέσως επόμενο διάστημα).

American Vessel 1

Υπογραμμίζει επίσης πως η ελληνική γραφειοκρατία και οι καθυστερήσεις που υπάρχουν δεν πτοούν την Onex Shipyards, η οποία έχει δώσει ελπιδοφόρα δείγματα γραφής σε ένα κλάδο που πολλοί τον θεωρούσαν ξοφλημένο.

Όσον αφορά γιατί η εταιρεία δεν περιμένει την απόφαση του δικαστηρίου όπως θα έκανε κάθε άλλη, υπογραμμίζεται από την Onex Shipyards πως «το όραμα και η αγάπη του Πάνου Ξενοκώστα για αυτό που κάνει δεν μπορεί να υποκύπτουν και να περιορίζονται μέσα από κανενός είδους γραφειοκρατία».

«Με την κίνηση αυτή», τονίζεται, «περνάμε απλά την πόρτα της νέας εποχής του Νεωρίου και δημιουργούμε άλλες 200-240 θέσεις εργασίας. Είναι κίνηση που οι πελάτες μας απαιτούν, οι εργαζόμενοι μας ονειρεύονται ενώ ταυτόχρονα με τους συνεργάτες μας έχουμε σχεδιάσει εδώ και πολύ καιρό».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.