Το Eurosea βάζει πλώρη για την Ελλάδα το 2020

Το Eurosea βάζει πλώρη για την Ελλάδα το 2020

92
Το Eurosea βάζει πλώρη για την Ελλάδα το 2020

O ευρωπαϊκός θεσμός Eurosea, με βασικό θέμα στην ατζέντα την ασφάλεια στη θάλασσα, θα φιλοξενηθεί το 2020 στην Ελλάδα.

Επτά ενήλικα στελέχη των Ελλήνων Προσκόπων βρέθηκαν στην Βαρκελώνη και μετά από μια εξαιρετική παρουσίαση αναφορικά με την ιστορία της Ελλάδας ως ναυτικό έθνος και τη σημασία και το βάρος της πιστοποιημένης εκπαίδευσης των Ενηλίκων Στελεχών των Ελλήνων Προσκόπων, κατάφεραν να «φέρουν» τον θεσμό στη χώρα μας.

Παράλληλα τα μέλη της ελληνικής αποστολής  ενημέρωσαν τους υπόλοιπους συμμετέχοντες για τις εγκαταστάσεις που προτείνουν να γίνει το επόμενο Eurosea αλλά και για τις δραστηριότητες και τα μέρη που μπορούν να επισκεφθούν, αναδεικνύοντας τις ομορφιές της Ελλάδας.  Με το πέρας των παρουσιάσεων οι 50 συμμετέχοντες εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών χωρών και της Νέας Ζηλανδίας εξέλεξαν την Ελλάδα έναντι της Γαλλίας για τη φιλοξενία του επόμενου Eurosea.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Eurosea πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια και σκοπός του αποτελεί η ανάπτυξη της διεθνούς διάστασης του Ναυτοπροσκοπισμού, η επικοινωνία του τρόπου που χρησιμοποιεί η κάθε χώρα το υδάτινο στοιχείο στο πρόγραμμά της καθώς και η ανταλλαγή ιδεών.

Τέλος, επισημαίνεται ότι στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν η Έφορος Ναυτοπροσκόπων της Γενικής Εφορείας Αριάδνη Κοτσικοπούλου με τους κυβερνήτες ναυτοπροσκοπικών λεμβών Γιώργο Μπάμπουρα, Δήμητρα Λαδά, Ηλέκτρα Φωτεινοπούλου, Παύλο Κανέτη, Κέλλυ Μήτρου και Γιώργο Καραγιάννη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.