ΙΕΑ: Θα κορυφωθεί η ζήτηση για αργό τους επόμενους έξι μήνες

ΙΕΑ: Θα κορυφωθεί η ζήτηση για αργό τους επόμενους έξι μήνες

55
ΙΕΑ: Θα κορυφωθεί η ζήτηση για αργό τους επόμενους έξι μήνες

H παγκόσμια κατανάλωση σε αργό πετρέλαιο θα υπερβεί τα 100 εκατ. βαρέλια ημερησίως τους επόμενους τρεις μήνες ασκώντας πιέσεις για αύξηση της τιμής του, παρά το γεγονός ότι οι εμπορικές διενέξεις θα μπορούσαν να μειώσουν την παγκόσμια ζήτηση, ανέφερε η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας (ΙΕΑ) την Πέμπτη 13 Σεπτεμβρίου.

Παράλληλα, η ΙΕΑ διατήρησε αμετάβλητες τις εκτιμήσεις της για την παγκόσμια ζήτηση αργού τόσο για το 2018 όσο και για το 2019, στα 1,4 εκατ. και 1,5 εκατ. βαρέλια/ημέρα αντίστοιχα.

Όσον αφορά τις προμήθειες πετρελαίου η ΙΕΑ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου καθώς, όπως σημειώνει, οι αμερικανικές κυρώσεις προς το Ιράν με ισχύ από τον προσεχή Νοέμβριο έχουν σαν αποτέλεσμα οι προμήθειες να έχουν ήδη υποχωρήσει σε χαμηλά διετίας.

Η Διεθνής Υπηρεσία Ενέργειας προβλέπει ότι κατά το τελευταίο τρίμηνο του έτους  η ζήτηση για μαύρο χρυσό θα ανέλθει στα 100,3 εκατ. βαρέλια/ημέρα ενώ το πρώτο τρίμηνο του 2019 η θα μειωθεί στα 99,3 εκατ. βαρέλια ημερησίως.

Τέλος, όσον αφορά την παραγωγή του Αυγούστου αυτή μειώθηκε κατά 150.000 βαρέλια/ημέρα συγκριτικά με τον Ιούλιο υποχωρώντας σε χαμηλά 25 μηνών στα 3,63 εκατ. βαρέλια/ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.