Η ισχύς εν τη ενώσει για την καταπολέμηση του global warming

Η ισχύς εν τη ενώσει για την καταπολέμηση του global warming

60
Η ισχύς εν τη ενώσει για την καταπολέμηση του global warming

Αμβούργο, Βαρκελώνη, Αμβέρσα, Ρότερνταμ, Λος Άντζελες, Long Beach και Βανκούβερ ενώνουν τις δυνάμεις τους για την καταπολέμη του φαινομένου της υπερθέρμανσης του πλανήτη.

Μέσω της συμμετοχής στο World Ports Climate Action Program οι λιμενικές αρχές των παραπάνω χωρών θα αναλάβουν ορισμένα projects τα οποία στόχο έχουν να καταπολεμήσουν επιτυχώς την παγκόσμια κλιματική αλλαγή.

«Ο στόχος της Συμφωνίας των Παρισίων είναι ξεκάθαρος», σύμφωνα με τον κ. Allard Castelein, Πρόεδρο και CEO της Λιμενικής Αρχής του Ρότερνταμ. «Χρειάζεται να μειωθεί η θερμοκρασία του πλανήτη κατά 2 βαθμούς Κελσίου. Προς την επίτευξη του στόχου αυτού η ναυτιλιακή βιομηχανία θα πρέπει να μειώσει τις εκπομπές των αέριων ρύπων από τα πλοία και τα λιμάνια ως κόμβοι του παγκόσμιου δια θαλάσσης εμπορίου μπορούν να συμβάλλουν σημαντικά προς τον σκοπό αυτό», τονίζει ο κ. Castelein.

To World Ports Climate Action Program επικεντρώνεται, μεταξύ άλλων, στην αύξηση της αποδοτικότητας των αλυσίδων εφοδιασμού μέσα από την χρήση ψηφιακών εργαλείων, στην προώθηση πολιτικών από όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη με στόχο τη μείωση των αέριων ρύπων αλλά και στην χρήση εναλλακτικών πηγών ενέργειας από τα πλοία είτε εκείνα βρίσκονται εν πλω είτε αγκυροβολημένα σε κάποιο λιμάνι.

Φωτό: Port of Rotterdam

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.