Εντυπωσιακός ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

Εντυπωσιακός ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου

154
Εντυπωσιακός ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου
Φωτό: noa.com.gr

Με μία λαμπρή τελετή στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος ολοκληρώθηκε ο 51ος Διεθνής Ιστιοπλοϊκός Αγώνας Άνδρου «Ιωάννης Β. Γουλανδρής», τιμώντας το όνομα του ιδρυτή του και παραμένοντας πιστός στον τίτλο του πιο δύσκολου και απαιτητικού αγώνα ιστιοπλοΐας της χώρας μας. Για άλλη μία χρονιά, οι λάτρεις της θάλασσας και του υγρού στοιχείου είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν μοναδικές στιγμές και νέες συγκινήσεις, σε μία από τις μακροβιότερες διοργανώσεις ιστιοπλοΐας της Ελλάδας, μία συνδιοργάνωση του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου (ΝΟΑ) και του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος (ΝΟΕ).

Συγκεντρώνοντας πλέον των 16 εκλεκτών σκαφών και πλήθος πληρωμάτων και συμμετεχόντων, μεταξύ των οποίων οι Ολυμπιονίκες Τάκης Μάντης, Παύλος Καγιαλής, Σοφία Μπεκατώρου, Σπύρος Γιαννιώτης και Κωνσταντίνος Λουλούδης η φετινή διοργάνωση, χρυσός χορηγός της οποίας ήταν για δεύτερη συνεχή χρονιά η Eurobank Private Bank Luxembourg, ξεκίνησε την Πέμπτη 30 Αυγούστου με την αναχώρηση των σκαφών από τη Βουλιαγμένη με προορισμό την Άνδρο.

Στο πλαίσιο του πλούσιου πολιτιστικού προγράμματος, πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής παρουσίαση της Andros Maritime Association στον Ναυτικό Όμιλο Άνδρου, με κεντρικό ομιλητή τον Πρόεδρο του Ναυτικού Επιμελητηρίου κ. Γεώργιο Πατέρα και επίτιμο προσκεκλημένο τον Πρέσβη των ΗΠΑ κο Geoffrey R. Pyatt, ο οποίος απήλαυσε και τις μοναδικές ιστιοδρομίες καθ’ όλη τη διάρκεια του τριημέρου. Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η ανακοίνωση αθλοθέτησης επαμειβόμενου κυπέλλου εις μνήμην του πρόωρα εκλιπόντα και ψυχής του Αγώνα Αλέξανδρου Σταματιάδη, μία πρωτοβουλία των διοργανωτών και της Μ/Maritime.

DAMEN

Το Σάββατο πρωί, τα πληρώματα των σκαφών συμμετείχαν σε brunch δίνοντας ραντεβού το απόγευμα για τη λαμπρή Τελετή Απονομής Επάθλων στην Πλατεία του Αφανούς Ναύτη, όπου τιμήθηκαν οι νικητές του 1ου σκέλους της διοργάνωσης, παρουσία του Πρέσβη του Λουξεμβούργου κου Paul Steinmetz, με ιδιαίτερη στιγμή τη βράβευση των διοργανωτών από τη Moët & Chandon για την επιτυχή οργάνωση του Αγώνα, ενώ η βραδιά συνεχίστηκε με δείπνο στο Ναυτικό Όμιλο Άνδρου.

Το πρωί της Κυριακής ξεκίνησε το 2ο σκέλος με την αναχώρηση των σκαφών με προορισμό την Βουλιαγμένη, ενώ η Τελετή Απονομής Επάθλων πραγματοποιήθηκε στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδος το βράδυ της Δευτέρας, παράλληλα με το αποχαιρετιστήριο Cocktail Party. Άπαντες γιόρτασαν το πέρας του Αγώνα και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την 52η διοργάνωση το 2019.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής Απονομής, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου, Λεωνίδας Πολέμης, δήλωσε: «Είμαστε εξαιρετικά ικανοποιημένοι για τον 51ο Αγώνα της Άνδρου, ο οποίος και φέτος συγκέντρωσε τους καλύτερους Έλληνες ιστιοπλόους και νέες διεθνείς συμμετοχές. Θερμές ευχαριστίες σε όσους συνέβαλαν και εργάστηκαν σκληρά για την επιτυχία της διοργάνωσης, και ιδιαίτερα στα μέλη και στελέχη των Ναυτικών Ομίλων Ελλάδος και Άνδρου! Ραντεβού του χρόνου για ακόμη μεγαλύτερες συγκινήσεις!»

Παράλληλα, ο Πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Ελλάδος, Αλέξανδρος Παπαδόγγονας, δήλωσε: «Για άλλη μία χρονιά, ο Ναυτικός Όμιλος Ελλάδος συνδιοργάνωσε τον Αγώνα της Άνδρου, με την παρουσία εξεχόντων αθλητών και ιστιοπλόων να πιστοποιεί την υψηλή ποιότητα που τον διακρίνει. Συγχαρητήρια στους νικητές αλλά και σε όσους συμμετείχαν στον εξαιρετικά απαιτητικό αγώνα. Σας περιμένουμε και του χρόνου!»

Ο Kωνσταντίνος Τσιβεριώτης, Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Private Bank Luxembourg, Χρυσού Χορηγού της διοργάνωσης, σημείωσε: «Η τράπεζα είναι ιδιαίτερα ευτυχής που στήριξε ένα θεσμό με μεγάλη παράδοση και συμβολισμό εξ ίσου ισχυρό με την Άνδρο, ένα νησί στενά συνδεδεμένο με τη θάλασσα και την ελληνική ναυτιλία. Το άθλημα της ιστιοπλοΐας, χαρακτηρίζεται από τη συλλογική προσπάθεια, την κατάλληλη προετοιμασία, τη συνεργασία των πληρωμάτων και την ικανότητα αντιμετώπισης με επιτυχία οποιασδήποτε αντιξοότητας ακόμη και κάτω από απρόβλεπτες συνθήκες. Χαρακτηριστικά που διέπουν και το μοντέλο λειτουργίας της τράπεζάς μας».

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.