Η Βραζιλία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Equinor

Η Βραζιλία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Equinor

45
Η Βραζιλία στο επίκεντρο ενδιαφέροντος της Equinor

O νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός Equinor έχει στρέψει το ενδιαφέρον του προς την Βραζιλία καθώς αποτελεί μία πολλά υποσχόμενη χώρα σε όρους πετρελαϊκών και ενεργειακών κοιτασμάτων, ενώ έχει μεγάλες προοπτικές και στον τομέα των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας.

Η Equinor έχει παρουσία στην Βραζιλία από το 2001, ωστόσο στοχεύει σε ενίσχυση του ενεργειακού της χαρτοφυλακίου στην χώρα. Η πετρελαϊκή παραγωγή της Equinor σε ημερήσια βάση ανέρχεται σε 90.000 βαρέλια από τα κοιτάσματα που διαθέτει στην χώρα, ενώ έως το 2030 σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας στοχεύει να προβεί σε επενδύσεις ύψους $15 δις στην Βραζιλία.

Σύμφωνα με τον κ. Anders Opedal, executive vice president for Development and Production της Equinor στην περιοχή της Βραζιλίας, εκτιμάται ότι μέχρι το 2030 η εταιρεία θα έχει τη δυνατότητα να παράγει εώς και 500.000 βαρέλια πετρελαίου σε ημερήσια βάση.

Επιπρόσθετα ο νορβηγικός ενεργειακός κολοσσός στοχεύει στην ανάπτυξη των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας στην Βραζιλία, αλλά και στη δημιουργία νέων αλυσίδων αξίας στον τομέα του φυσικού αερίου.

Φωτό: Equinor

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.