Έκπληξη των ακτοπλόων για την απεργία της ΠΝΟ

Έκπληξη των ακτοπλόων για την απεργία της ΠΝΟ

242
Έκπληξη των ακτοπλόων για την απεργία της ΠΝΟ

Σε σημερινή ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ εκφράζει την έκπληξή του για τη σημερινή  απόφαση της ΠΝΟ για την πραγματοποίηση απεργίας την 3η Σεπτεμβρίου.

Πιο συγκεκριμένα στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι την Τρίτη 28/8 στο Υπουργείο Ναυτιλίας πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Συνδέσμου της ΣΕΕΝ με εκπροσώπους της ΠΝΟ, παρουσία της ηγεσίας του Υπουργείου και συγκεκριμένα του τ. Υπουργού κ. Κουρουμπλή, του Υφυπουργού κ. Σαντορινιού, των Γενικών Γραμματέων, καθώς και ανωτέρων αξιωματικών και άλλων υπηρεσιακών παραγόντων.

Στη συνάντηση αντηλλάγησαν απόψεις για την υπογραφή των ΣΣΕ, με σκοπό τη ματαίωση της εξαγγελθείσας απεργίας την 3/9 προκειμένου να αποφευχθεί η ταλαιπωρία του επιβατικού κοινού. Όπως αναφέρει ο ΣΕΕΝ κατά τη διάρκεια των συζητήσεων αυτών και παρά τις δυσκολίες που οι ακτοπλοϊκές εταιρείες αντιμετωπίζουν λόγω της αύξησης των τιμών των καυσίμων, οι εκπρόσωποι του Συνδέσμου επανήλθαν με νέα βελτιωμένη πρόταση, την οποία οι εκπρόσωποι της ΠΝΟ δεν ήθελαν να συζητήσουν και αποχώρησαν από τη συνάντηση.

Υπενθυμίζεται ότι ο Πρόεδρος του Συνδέσμου κ. Μιχάλης Σακέλλης κατόπιν τηλεφωνικής συνεννόησης, επισκέφθηκε σήμερα (Τετάρτη 29/8) τα γραφεία της ΠΝΟ  με σκοπό να ενημερώσει την εκτελεστική επιτροπή που συνεδρίαζε για τις νέες προτάσεις του ΣΕΕΝ, χωρίς ωστόσο να βγει “λευκός καπνός”

Τέλος ο ΣΕΕΝ καλεί την ΠΝΟ να επανεξετάσει τη θέση της ακυρώνοντας τη σημερινή απόφασή της και να συμφωνήσει στην υπογραφή ΣΣΕ κατά τις προτάσεις του ΣΕΕΝ

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.