Ιαπωνία: Υποχώρησαν οι εισαγωγές χάλυβα

Ιαπωνία: Υποχώρησαν οι εισαγωγές χάλυβα

45
Ιαπωνία: Υποχώρησαν οι εισαγωγές χάλυβα

Οι εισαγωγές χάλυβα της Ιαπωνίας υποχώρησαν τον περασμένο Ιούλιο κατά 2,1% στους 688.104 μετρικούς τόνους συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρσι. Ωστόσο ο αριθμός είναι αυξημένος κατά 4,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο του Ιουνίου, σύμφωνα με στοιχεία του Υπουργείου Οικονομικών της Ιαπωνίας.

Αξίζει να τονιστεί ότι ο Ιούλιος αποτελεί τον δεύτερο συνεχή μήνα όπου οι εισαγωγές χάλυβα μειώθηκαν σε ετήσια βάση.

Σημειώνεται ότι οι εισαγωγές χάλυβα της Ιαπωνίας από την Νότια Κορέα τον Ιούλιο μειώθηκαν κατά 11,9% συγκριτικά με ένα χρόνο πριν στους 300.781 μετρικούς τόνους, ωστόσο παρουσιάστηκαν αυξημένες κατά 2% από τον Ιούνιο. Παράλληλα αυτές από την Κίνα υποχώρησαν σημαντικά κατά 25,3% τον Ιούλιο ενώ στο σύνολό τους οι εισαγωγές χάλυβα της χώρας του Ανατέλλοντος Ηλίου από τις χώρες της νοτιοανατολικής Ασίας αυξήθηκαν  το ίδιο διάστημα κατά 29,1% σε ετήσια βάση.

Τέλος η τιμή του εισαγόμενου χάλυβα τον Ιούλιο κινήθηκε στα $1,176/μετρικό τόνο όπως μαρτυρούν τα στοιχεία του Υπουργείου ενώ στις 31 Αυγούστου αναμένουμε την δημοσιοποίηση των μηνιαίων στοιχείων εμπορίου ανά προϊόν από την Japan Iron & Steel Federation.

Πηγή: spglobal

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.