Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Andros Maritime Association

Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Andros Maritime Association

1347
Πραγματοποιήθηκε η Γενική Συνέλευση του Andros Maritime Association

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η 2η Γενική Συνέλευση του Andros Maritime Association (A.M.A) στις 11 Αυγούστου 2018, στις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου.

Να σημειωθεί ότι η Ναυτιλιακή Ένωση Ανδριωτών είναι μη κερδοσκοπική ένωση με σκοπό την ανταλλαγή εξειδικευμένης και επιστημονικής γνώσης σε τρέχοντα θέματα σχετιζόμενα με τους εμπορικούς, τεχνικούς και ρυθμιστικούς τομείς της παγκόσμιας ναυτιλίας καθώς και τη δημιουργία δεσμών με προσκείμενους στη ναυτιλία φορείς μέσω της δικτύωσης και ανταλλαγής πληροφοριών, της οργάνωσης εκδηλώσεων σχετιζόμενες με τη ναυτιλία και της εκπροσώπησης σε διάφορους οργανισμούς-φορείς της ναυτιλίας.

Στην Γενική συνέλευση προσήλθαν μέλη της Ανδριακής Ναυτιλιακής Κοινότητας και Ανδριώτες που ενδιαφέρονται για τις δραστηριότητες του Α.Μ.Α, καθώς η προσέλευση ήταν ελεύθερη και για μη μέλη. Τα θέματα που συζητήθηκαν αφορούσαν την αλλαγή της έδρας του Σωματείου από τον Πειραιά στην Άνδρο, καθώς και θέματα καταστατικού για την εύρυθμη λειτουργία του Α.Μ.Α.

Μετά την αρχική εισήγηση του Προέδρου κ. Μάκη Κουρτέση, χαιρετισμό στην Γενική Συνέλευση απηύθυνε ο Δήμαρχος της Άνδρου, κ. Θεοδόσης Σουσούδης, ο Αντιπρόεδρος του Α.Μ.Α κ. Λεωνίδας Πολέμης και ο γερουσιαστής (State Senator of Rhode Island) κ. Λεωνίδας Ραπτάκης, ο οποίος δεν μπόρεσε να παρευρεθεί και διαβάστηκε η επιστολή του σε όλους τους παρευρισκόμενους.

Με μεγάλο ενδιαφέρον ακούστηκε η ομιλία του κ. Γεώργιου Πατέρα, Πρόεδρου του Ναυτικού Επιμελητηρίου Ελλάδος με κύριο θέμα την εκπαίδευση των νέων που φοιτούν στα Ναυτιλιακά επαγγελματικά Λύκεια (ΝΕΠΑΛ), όπου ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο Ναυτικό Λύκειο Άνδρου.

7

Αναφέρθηκε επίσης ότι ο ΑΜΑ ως Σωματείο, το 2018, προσέφερε ως δωρεά τις στολές και τα πηλήκια των παιδιών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.
Επίσης βράβευσε τον πρώτο μαθητή που πέτυχε στις εξετάσεις της τελευταίας τάξης του Λυκείου, για τις εξαιρετικές του επιδόσεις με το χρηματικό ποσό των 500 ευρώ ως βοήθημα στο νέο του ξεκίνημα. Οι υπόλοιποι μαθητές και μαθήτριες βραβεύτηκαν με ένα αναμνηστικό στυλό.

O Γενικός Γραμματέας του Α.Μ.Α, κ. Βασίλης Σαρρής τόνισε την ανάγκη εγγραφής νέων μελών στο Σωματείο ώστε να αποκτήσει μεγαλύτερη δύναμη και πιο ισχυρή φωνή στον ναυτιλιακό χώρο. Σημείωσε ακόμα την ανάγκη εγγραφής περισσότερων «Ανδριωτικών» εταιρειών στον Α.Μ.Α εκτός από τις ήδη υπάρχουσες εταιρείες μέλη, που ανέρχονται σε 12.

Ο Πρόεδρος του Andros Maritime Association, μετά από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου στη συνάντηση του στις 10 Ιουλίου 2018, ανακήρυξε επίτιμο μέλος του Α.Μ.Α τον κ. Γεώργιο Πατέρα για την υποστήριξη και βοήθεια που έχει προσφέρει στο Σωματείο.

Με την ευκαιρία της Γενικής Συνελεύσεως ο Α.Μ.Α θέλησε να αναφέρει τους νέους στόχους του Σωματείου με πιο σημαντικό αυτόν της Ίδρυσης Σχολής ΑΕΝ στην Άνδρο. Η προσπάθεια θα είναι συλλογική και κάθε βοήθεια από τα μέλη του Σωματείου ευπρόσδεκτη σε ένα από τα πιο σημαντικά θέματα που απασχολούν την Ναυτιλιακή Κοινότητα της Άνδρου εδώ και πολύ καιρό. Η συζήτηση πάνω στο θέμα της ίδρυσης της Ναυτικής Ακαδημίας στο νησί ήταν φορτισμένη με θετική χροιά αποτυπώνοντας ακόμα περισσότερο στο Σωματείο την ανάγκη να συνεισφέρει και να δημιουργήσει μία ομάδα εργασίας που θα εργάζεται αποκλειστικά στο θέμα αυτό.

11

Στη συζήτηση έλαβαν μέρος εκτός των μελών του Α.Μ.Α τιμώντας με την παρουσίας τους το Σωματείο, η κ. Κατερίνα Μονογιού, Πολιτευτής του νομού Κυκλάδων και ο αρχιπλοίαρχος Λ.Σ. Στυλιανός Μπέλλας, Διευθυντής Ναυτικής Εκπαίδευσης. Η Γενική Συνέλευση και Συζήτηση έληξε με τις καλύτερες προθέσεις για την εκπλήρωση νέων στόχων και ακολούθησε κοκτέιλ στον χώρο του Ναυτικού Ομίλου Άνδρου.

Τέλος, σημειώνεται ότι η σύσταση του Διοικητικού Συμβουλίου Α.Μ.Α έχει ως εξής: Μάκης Κουρτέσης – Πρόεδρος, Λεωνίδας Πολέμης – Αντιπρόεδρος, Βασίλης Σαρρής – Γενικός Γραμματέας, Ευάγγελος Κανδιώτης – Ταμίας, Μιχάλης Γιαλούρης – Διοικητικό Μέλος, Δημήτρης Γιγίνης – Διοικητικό Μέλος, Ιωάννης Παλαιοκρασσάς – Διοικητικό Μέλος, Λεωνίδας Καμπάνης – Διοικητικό Μέλος, Σταμάτης Κουλουμπής – Διοικητικό Μέλος.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.