Η Maersk σε νέα ανασυγκρότηση

Η Maersk σε νέα ανασυγκρότηση

142
Η Maersk σε νέα ανασυγκρότηση

Ο δανέζικος κολοσσός A.P. Moller- Maersk ανακοίνωσε ότι θα προβεί στη δημιουργία μιας εταιρείας spin- off που θα απορροφήσει όλες τις δραστηριότητες της Maersk Drilling. Στόχος είναι να αποτελέσει το συγκεκριμένο νομικό πρόσωπο μία πλήρως αυτόνομη εταιρεία.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Maersk, η Maersk Drilling πρόκειται να εισαχθεί στο χρηματιστήριο Nasdaq το 2019 ως μία αυτόνομη εταιρεία γεγονός που εκτιμάται ότι θα είναι ιδιαίτερα επωφελές για τους μετόχους της εταιρείας.

Το spin-off της Maersk Drilling εκτιμάται ότι θα αποφέρει στην A.P. Moller- Maersk έσοδα ύψους $1,2 δις.

Η ανωτέρω απόφαση υποδεικνύει ότι ο δανέζικος κολοσσός επιθυμεί να επικεντρωθεί πλέον μόνο στον τομέα των μεταφορών και των logistics. Άλλωστε τον περασμένο Μάρτιο ολοκληρώθηκε η εξαγορά της Maersk Oil από την Total, μία ακόμη στρατηγική κίνηση από τον όμιλο της Maersk η οποία συνέβαλε στην οικονομική του ευελιξία στρέφοντας περισσότερο το ενδιαφέρον του προς τους τομείς των εμπορευματοκιβωτίων, των λιμένων και της εφοδιαστικής αλυσίδας.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.