Θρήνος στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας

Θρήνος στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας

391
Θρήνος στο μεγαλύτερο λιμάνι της Ιταλίας

Σε εθνικό πένθος βρίσκεται η Γένοβα, μετά την κατάρρευση μέρους της οδογέφυρας Μοράντι στον αυτοκινητόδρομο Α 10 λίγο πιο έξω από την ιταλική πόλη, η οποία σημειώθηκε την Τρίτη 14 Αυγούστου.

39 άτομα έχασαν την ζωή τους, 16 έχουν τραυματιστεί, ενώ ο τραγικός επίλογος της ιστορίας δεν έχει γραφτεί ακόμα καθώς εκτιμάται ότι αγνοούνται 10-20 άτομα. Υπολογίζεται ότι την ώρα της κατάρρευσης βρίσκονταν πάνω στην οδογέφυρα περίπου 30 αυτοκίνητα και 10 φορτηγά, τα οποία έπεσαν από 100 μ. ύψος.

Τα αίτια για το τραγικό αυτό περιστατικό δεν είναι γνωστά, ωστόσο όπως αναφέρουν διεθνή μέσα ενημέρωσης η κυβέρνηση της Ιταλίας κατηγορεί την εταιρεία εκμετάλλευσης του έργου για εγκληματική αμέλεια προχωρώντας σε ανάκληση της άδειάς της.

Η ιταλική κυβέρνηση έχει κηρύξει επίσης κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην Γένοβα για τους επόμενους 12 μήνες, χορηγώντας οικονομικά βοηθήματα σε όσους έχουν πληγεί καθώς από την πτώση της οδογέφυρας καταστράφηκαν και σπίτια που βρίσκονταν κάτω από αυτήν. Εκατοντάδες ακόμα άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί προληπτικά από τις κατοικίες τους που βρίσκονται δίπλα στην γέφυρα για παν ενδεχόμενο.

Όπως αναφέρει το CNN η συγκεκριμένη οδογέφυρα ήταν κομβικής σημασίας για τις μεταφορές καθώς συνέδεε το κέντρο της Γένοβας με το αεροδρόμιο της πόλης, αλλά και τη Λιγουρία με την Κυανή ακτή. Η γέφυρα επίσης συνδεόταν με αρκετούς δρόμους και σιδηρόδρομους.

Είχε μήκος 1,1 χλμ και μήκος 100 μ., ενώ οι εργασίες για την κατασκευή της ολοκληρώθηκαν το 1968.

 

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.