Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον Κόλπο του Τέξας

Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον Κόλπο του Τέξας

188
Επενδύσεις δισεκατομμυρίων στον Κόλπο του Τέξας

Τερματικό σταθμό για την εξυπηρέτηση δεξαμενόπλοιων κατηγορίας VLCC σχεδιάζει να κατασκευάσει η Trafigura στον Κόλπο του Τέξας.

Τα σχέδια της εταιρείας για την κατασκευή του συγκεκριμένου τερματικού σταθμού οφείλονται στην απότομη άνοδο της παραγωγής πετρελαίου των ΗΠΑ σε συνδυασμό με τις αυξημένες πετρελαϊκές εξαγωγές της χώρας.

Όπως ανακοίνωσε η Trafigura, ο νέος τερματικός σταθμός θα έχει τη δυνατότητα να εφοδιάζει απευθείας με πετρέλαιο μεγάλης χωρητικότητας δεξαμενόπλοια (VLCCs) και όχι μόνο, μέσω ενός συστήματος SPM (single-point mooring buoy system).

Η Trafigura μέσω του Texas Gulf Terminals Project έχει προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις στις ΗΠΑ, όπως για παράδειγμα στην κατασκευή τερματικού σταθμού εξαγωγών πετρελαίου, αξίας $1 δις, στο Corpus Christi, καθώς και στην κατασκευή του Burnside, ενός τερματικού σταθμού αποθήκευσης χύδην ξηρών φορτίων στο Darrow της Λουιζιάνα.

 

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.