Θετικές προσδοκίες για την Euroseas του Αρ.Πίττα

Θετικές προσδοκίες για την Euroseas του Αρ.Πίττα

257
Θετικές προσδοκίες για την Euroseas του Αρ.Πίττα

Η Εuroseas, πλοιοκτήτρια και διαχειρίστρια εταιρεία πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων ελληνικών συμφερόντων, εξέδωσε την Παρασκευή 10 Αύγουστου τα οικονομικά της αποτελέσματα για το β’ τρίμηνο και το α’ εξάμηνο του έτους.

Όπως προκύπτει από την σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, τα καθαρά της έσοδα κατά το β’ τρίμηνο του 2018 κινήθηκαν στα $9,8 εκατ. αυξημένα κατά 85% συγκριτικά με τα $5,3 εκατ. του β’ τριμήνου του 2017. Τα καθαρά κέρδη της Euroseas ανήλθαν στα $1,8 εκατ. έναντι ζημιών $1,2 εκατ. κατά το αντίστοιχο τρίμηνο του 2017. Παράλληλα η Euroseas κατέγραψε κατά το ίδιο διάστημα προσαρμοσμένα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων $2,4 εκατ. όταν το αντίστοιχο διάστημα πέρσι κινήθηκαν στα $0,6 εκατ. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει επίσης το γεγονός ότι ο μέσος αριθμός πλοίων της εταιρείας ανήλθε στα 11,95 και η μέση τιμή των ναύλων για τα πλοία της κυμάνθηκαν στα $10.028 ημερησίως.

Όσον αφορά το α’ εξάμηνο του έτους, το οποίο ολοκληρώθηκε στις 30 Ιουνίου, τα καθαρά έσοδα της Euroseas «άγγιξαν» τα $18,1 εκατ. Επισημαίνεται παράλληλα ότι στις 30 Μαΐου του 2018, η Euroseas ολοκλήρωσε τη διαφοροποίηση του στόλου πλοίων ξηρού φορτίου της με τη δημιουργία νέας spin-off εταιρείας με την ονομασία ΕuroDry Ltd.

Αναφερόμενος στην οικονομική πορεία της εταιρείας ο Αριστείδης Πίττας, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Euroseas, τόνισε ότι η διαφοροποίηση του στόλου πλοίων ξηρού φορτίου αποτέλεσε κίνηση στρατηγικής σημασίας καθώς οι μέτοχοι της εταιρείας επωφελήθηκαν από την αύξηση της αγοραίας αξίας των μεριδίων τους στη EuroDry και τη Euroseas, η οποία άγγιξε το 40%.

Tέλος επεσήμανε μεταξύ άλλων ότι η αγορά των containerships ανέκαμψε σημαντικά κατά το β’ τρίμηνο του έτους με τα ναύλα να κυμαίνονται σε πολύ υψηλότερα επίπεδα απ’ ότι το αντίστοιχο διάστημα πέρσι ενώ εκτίμησε ότι αν η παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη συνεχιστεί με αμείωτους ρυθμούς και το βιβλίο παραγγελιών κινηθεί σε χαμηλά επίπεδα, τότε τα ναύλα ειδικότερα για τα feederships θα αυξηθούν τόσο κατά το δεύτερο μισό του τρέχοντος έτους όσο και κατά το 2019.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.