Ινδονησία: Υποχώρησαν η παραγωγή και οι εξαγωγές φοινικέλαιου

Ινδονησία: Υποχώρησαν η παραγωγή και οι εξαγωγές φοινικέλαιου

66
Ινδονησία: Υποχώρησαν η παραγωγή και οι εξαγωγές φοινικέλαιου

Η παραγωγή και οι εξαγωγές φοινικέλαιου της Ινδονησίας, η οποία αποτελεί τον κορυφαίο παραγωγό στον κόσμο, υποχώρησαν τον Ιούνιο συγκριτικά με τον Μάιο.

Αυτό κατέδειξε έρευνα που πραγματοποίησε το Reuters λαμβάνοντας υπόψη στοιχεία από μια κρατική ινδονησιακή εταιρεία ερευνών που δραστηριοποιείται στον αγροτικό τομέα και δη σε αυτόν του φοινικέλαιου.

Συγκεκριμένα, οι εξαγωγές φοινικέλαιου, το οποίο χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα αγαθών διατροφής, άγγιξαν τους 2,48 εκατ. τόνους τον Ιούνιο όταν τον Μάιο ανήλθαν στους 2,60 εκατ. τόνους. Από την άλλη, η παραγωγή μειώθηκε στους 3,45 τόνους τον Ιούνιο από τους 3,75 εκατ. τόνους του Μαΐου.

Σε αντίθεση, οι εξαγωγές φοινικοπυρηνέλαιου από την Ινδονησία ανήλθαν στους 2,29 εκατ. τόνους τον Ιούνιο, παρουσιάζοντας αύξηση 7% σε σχέση με τον αμέσως προηγούμενο μήνα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της Ιndonesia Palm Oil Association (GAPKI).

Στο μεταξύ, η εγχώρια χρήση φοινικέλαιου ανήλθε στους 994.500 τόνους τον Ιούνιο, ελαφρά αυξημένη συγκριτικά με τον Μάιο, σύμφωνα με την εν λόγω έρευνα του Reuters, ενώ έως το τέλος του Ιουνίου τα αποθέματα της Ινδονησίας είχαν υπολογιστεί στους 4,34 εκατ. τόνους.

Φωτό: Port of Jakarta

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.