Το κουρδικό πετρέλαιο στο μάτι πολλών μνηστήρων

Το κουρδικό πετρέλαιο στο μάτι πολλών μνηστήρων

128
Το κουρδικό πετρέλαιο στο μάτι πολλών μνηστήρων

Η Deloitte δημοσίευσε πρόσφατα τα ευρήματά της από την έκθεση που πραγματοποίησε αναφορικά με την πορεία του ενεργειακού κλάδου του ιρακινού Κουρδιστάν. Συγκεκριμένα ο διεθνής ελεγκτικός οίκος μετά από ψήφισμα της περιφερειακής κυβέρνησης του ιρακινού Κουρδιστάν προχώρησε σε μια ενδελεχή μελέτη για το πως κινήθηκε η κατανάλωση, οι εξαγωγές και τα έσοδα από την παραγωγή πετρελαίου στην αυτόνομη περιοχή κατά το β’ εξάμηνο του 2017.

Έτσι λοιπόν σύμφωνα με την Deloitte, οι εξαγωγές αργού του Κουρδιστάν μέσω αγωγού ανήλθαν στα 81.548.972 βαρέλια για το χρονικό διάστημα από 1 Ιουλίου  έως 31 Δεκεμβρίου 2017, ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα οι παραδόσεις αργού πετρελαίου στα διυλιστήρια της περιοχής για λογαριασμό της περιφερειακής κυβέρνησης ανήλθαν στα 1.457.965 βαρέλια.

Από την άλλη, οι εξαγωγές αργού μέσω φορτηγών κινήθηκαν στα 4.913.910 βαρέλια και η ακαθάριστη αξία του συνολικού εξαγόμενου αργού πετρελαίου ανήλθε στα $3.853.777.857.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.