ΗΠΑ: Σε οργασμό η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

ΗΠΑ: Σε οργασμό η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

84
ΗΠΑ: Σε οργασμό η παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου

H παραγωγή ξηρού φυσικού αερίου (απαλλαγμένο από τους υδρογονάνθρακες πέραν του μεθανίου) των ΗΠΑ εκτιμάται ότι θα ανέλθει σε ιστορικά υψηλά επίπεδα, «σπάζοντας» κατά αυτόν τον τρόπο το προηγούμενο ρεκόρ του 2015, σύμφωνα με Υπηρεσία Πληροφοριών Ενέργειας (EIA) των ΗΠΑ.

Η ΕΙΑ, εκτιμά ότι τόσο η παραγωγή όσο και η κατανάλωση και οι εξαγωγές ξηρού φυσικού αερίου στις ΗΠΑ θα αυξηθούν το 2019. Όσον αφορά την παραγωγή, αυτή αναμένεται να αυξηθεί κατά 11% το 2018 «αγγίζοντας» κατά μέσο όρο τα 81,3 δις κυβικά πόδια ξηρού φυσικού αερίου/ημέρα, ενώ και το 2019 οι εκτιμήσεις μιλούν για αύξηση στην παραγωγή, η οποία θα ανέλθει κατά μέσο όρο στα 84,5 δις κυβικά μέτρα/ημέρα.

Από την άλλη, η κατανάλωση έως το τέλος του 2018 θα αυξηθεί κατά 7% στα 79,7 δις κυβικά πόδια ημερησίως κατά μέσο όρο, ωστόσο το 2019 θα υπάρξει μια ελαφρά μείωση, σύμφωνα με την ΕΙΑ.

Τέλος οι κατά μέσο όρο καθαρές εξαγωγές ξηρού φυσικού αερίου θα αγγίξουν το 2018 τα 2 δις κυβικά πόδια /ημέρα, ενώ το 2019 ο αριθμός αυτός θα διαμορφωθεί στα 5,5 δις κυβικά πόδια /ημέρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.