Άνοιξε πανιά το νέο LNG carrier της BP

Άνοιξε πανιά το νέο LNG carrier της BP

183
Άνοιξε πανιά το νέο LNG carrier της BP

Το πρώτο από μία σειρά έξι LNG carriers, κατηγορίας «Partnership Class», του πετρελαϊκού κολοσσού BP ξεκίνησε τα ταξίδια του.

Το 2014 η BP είχε προχωρήσει σε παραγγελία για τη ναυπήγηση των έξι πλοίων από την Daewoo Shipbuilding & Marine Engineering (DMSE), καθώς η βρετανική πετρελαϊκή εταιρεία έχει θέσει ως στόχο να επεκτείνει τον στόλο της προς ενίσχυση του χαρτοφυλακίου της στην αγορά του LNG.

Το νέο πλοίο της BP ονομάζεται «British Partner», έχει χωρητικότητα 173.400 κ.μ. και μήκος 295 μ., αποτελώντας το μεγαλύτερο πλοίο που έχει διαχειριστεί ποτέ ο βρετανικός κολοσσός.

Τα υπόλοιπα πέντε πλοία μεταφοράς LNG αναμένεται να ενταχθούν στον στόλο της BP εντός του 2018 και 2019 και εκτιμάται ότι θα πραγματοποιούν μεταφορές φυσικού αερίου όχι μόνο στις «καθιερωμένες» αγορές (Κίνα, Ινδία, ΗΠΑ), αλλά και σε αναδυόμενες, όπως το Πακιστάν, η Ιορδανία και η Αίγυπτος όπου η ζήτηση για LNG καταγράφει άνοδο τα τελευταία χρόνια.

Φωτό: BP

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.