Σε αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών προσβλέπει το Βιετνάμ

Σε αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών προσβλέπει το Βιετνάμ

29
Σε αύξηση των εξαγωγών φρούτων και λαχανικών προσβλέπει το Βιετνάμ

Το Βιετνάμ είναι πιθανό να λάβει φέτος έσοδα $4,7 δις από τις εξαγωγές φρούτων και λαχανικών, αυξημένα από τα $3,5 δις του προηγούμενου έτους, όπως ανακοίνωσε το Υπουργείο Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης της χώρας την Δευτέρα 23 Ιουλίου.

Σημειώνεται ότι το Βιετνάμ αυξάνει τις εξαγωγές τόσο φρέσκων όσο και επεξεργασμένων φρούτων και λαχανικών, ενώ έχει διεισδύσει για τα καλά και σε νέες αγορές οι οποίες τηρούν υψηλά διατροφικά standard.

Είναι χαρακτηριστικό ότι κατά το πρώτο εξάμηνο του έτους, η ασιατική χώρα παρουσίασε κύκλο εργασιών αναφορικά με τις εν λόγω εξαγωγές της τάξης των $2 δις, αυξημένο κατά 20% συγκριτικά με το αντίστοιχο διάστημα πέρυσι. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα η Κίνα αποτέλεσε τον κορυφαίο εισαγωγέα φρούτων και λαχανικών της χώρας, καθώς οι εισαγωγές του ασιατικού γίγαντα έφτασαν σε αξία τα $1,2 δις , αυξημένες κατά 18,1%, ενώ μεγάλες ποσότητες επίσης εισήγαγαν τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Ιαπωνία.

Τέλος όπως αναφέρουν εμπειρογνώμονες, οι τοπικοί παραγωγοί παρακινούνται διαρκώς να καλλιεργούν φρούτα και λαχανικά λόγω των προηγμένων τεχνολογιών που χρησιμοποιούνται κατά την καλλιέργεια, την επεξεργασία και την συντήρησή τους με αποτέλεσμα να αναμένεται αύξηση στις βιετναμέζικες εξαγωγές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.