Ούριος άνεμος για τις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων

Ούριος άνεμος για τις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων

301
Ούριος άνεμος για τις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων

Αισιόδοξα είναι τα στοιχεία που εξέδωσε η Assonave, αναφορικά με τις ναυπηγήσεις κρουαζιερόπλοιων σε παγκόσμιο επίπεδο το περασμένο έτος.

Κατά τη διάρκεια του 2017 οι παραγγελίες για νέα κρουαζιερόπλοια ανήλθαν σε 23 αφορώντας πλοία, χωρητικότητας άνω των 10.000 GT έκαστο.

Τα ιταλικά ναυπηγεία Fincantieri και η θυγατρική τους Vard έλαβαν 12 από τις συνολικά 23 παραγγελίες. Το βιβλίο παραγγελιών των ιταλικών ναυπηγείων στα τέλη του 2017 άγγιζε τα 80 κρουαζιερόπλοια, χωρητικότητας άνω των 9 εκατ. GT, συγκριτικά με την χωρητικότητα των 4,2 εκατ. GT που είχε υπολογιστεί στα τέλη του 2007, μία δεκαετία πριν.

Εκπροσωπος της ένωσης Assonave, η οποία επροσωπεί την πλειονότητα των ναυπηγείων της Ιταλίας, επεσήμανε ότι παρατηρούνται τα πρώτα σημάδια ανάκαμψης στην παγκόσμια ναυπηγική αγορά κρουαζιερόπλοιων, η οποία το 2016 είχε φτάσει στα χαμηλότερα επίπεδα της τελευταίας 20ετίας.

Έχει ενδιαφέρον επίσης, σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία της Assonave, ότι το 80% των συνολικών παραγγελιών για νέα πλοία που δέχτηκαν κατά τη διάρκεια του 2017 τα ευρωπαϊκά ναυπηγεία αφορούσαν κρουαζιερόπλοια, τα οποία άγγιζαν σε χωρητικότητα τους 3,6 εκατ. τόνους GT.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.