Στην Χίο, το 18ο ναυτιλιακό συνέδριο «Navigator»

Στην Χίο, το 18ο ναυτιλιακό συνέδριο «Navigator»

944
Στην Χίο, το 18ο ναυτιλιακό συνέδριο «Navigator»

Εφέτος το «Navigator Shipping Weekend» θα διοργανωθεί στο νησί της Χίου, στις 21-23 Σεπτεμβρίου 2018 στο νησί της Χίου, στο πλαίσιο του οποίου θα πραγματοποιηθεί και το 18ο  Ναυτιλιακό Συνέδριο της Navigator, το Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018, στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου.

Το «Navigator» αποτελεί το μακροβιότερο ελληνικό ναυτιλιακό συνέδριο, που διοργανώνεται με ιδιωτική πρωτοβουλία στον ελλαδικό χώρο σε ετήσια βάση από το 2001 και έχει επιτύχει την καθιέρωση ανοιχτού διαλόγου και ενημέρωσης των συμμετεχόντων σε καίρια ζητήματα που απασχολούν την ναυτιλία σε εθνικό και διεθνές επίπεδο. Το «Navigator» αποτελεί πλέον θεσμό για τα ελληνικά ναυτιλιακά δρώμενα.

Στοχεύοντας στην ανάδειξη και συνέχιση της ιστορίας της ελληνικής ναυτιλίας, κάθε χρόνο επιλέγεται να τιμηθούν νησιά και άλλες περιοχές της χώρας, που έχουν συμβάλει στην ανάπτυξη της ναυτιλίας, όπως οι Οινούσσες, η Ύδρα, η Λέσβος, η Χίος και ο Πειραιάς. Το περασμένο έτος η ετήσια συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο SS Hellas Liberty στον Πειραιά με τη συμμετοχή 700 Decision Makers της ελληνικής ναυτιλιακής κοινότητας. Εφέτος αποφασίστηκε να τιμηθεί η Χίος με την πραγματοποίηση τόσο του Navigator Forum, όσο και άλλων εκδηλώσεων, στο νησί που αποτελεί τη γενέτειρα πολλών εφοπλιστών, στελεχών και ναυτικών της ελληνικής ναυτιλίας και κατ’ έπεκταση έναν από τους σημαντικότερους ελληνικούς παραδοσιακούς ναυτότοπους.

Με την υποστήριξη ναυτιλιακών οργανισμών, τη χορηγική συμβολή εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία, τη στήριξη από το σύνολο του ναυτιλιακού Τύπου και τη διεισδυτική ματιά καταξιωμένων ομιλητών, τα ενδεικτικά θέματα που θα συζητηθούν στο «18ο Navigator 2018 – The Shipping Decision Makers Forum» φέτος είναι: τάσεις τις αγοράς, λιμάνια και εφοδιαστική αλυσίδα, καινοτομία και τεχνολογία, εκπαίδευση, περιβαλλοντική νομοθεσία, διεθνείς κανονισμοί του IMO.

Σκοπός του φετινού φόρουμ είναι να αναδειχτεί, μεταξύ άλλων, η Χίος, ως προορισμός για τη διοργάνωση ναυτιλιακών εκδηλώσεων.

Για δήλωση δωρεάν συμμετοχής οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επιλέξουν τον σύνδεσμο, που θα βρουν εδώ.

Για περισσότερες πληροφορίες: e-mail:navigator@navigatorltd.gr, Τηλ: +302106234000.

Η συμμετοχή στο Navigator Forum, το Χιώτικο Γλέντι και την ξενάγηση στο Μουσείο και τα Μαστιχοχώρια, όπως και η μετακίνηση από και προς τους παραπάνω προορισμούς είναι δωρεάν για όλους τους συμμετέχοντες.

Ειδικές τιμές έχουν εξασφαλιστεί για διαμονή στο Chios Chandris Hotel.

Ενδεικτικό Πρόγραμμα Φορουμ:

Παρασκευή  21 Σεπτεμβρίου 2018 : Αφίξεις στη Χίο αεροπορικώς ή ακτοπλοϊκώς

Σάββατο 22 Σεπτεμβρίου 2018:

11:00  – 16:00: 18th NAVIGATOR Forum – Πανεπιστήμιο Αιγαίου

16:00 – 20:00: Ελεύθερο Απόγευμα

20:00: Παραδοσιακό Χιώτικο Γλέντι στον  “Πάσσα” στη Λαγκάδα με ζωντανή μουσική

Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2018: 11:00 – 15:00: Ξενάγηση στο Μουσείο της Μαστίχας & στα Μαστιχοχώρια

Φωτό: Ναυτικά Χρονικά