Στροφή της Yang Ming σε πιο «πράσινα» πλοία

Στροφή της Yang Ming σε πιο «πράσινα» πλοία

109
Στροφή της Yang Ming σε πιο «πράσινα» πλοία

Η ταϊβανέζικη Yang Ming Marine Transport Corporation ανακοίνωσε την Τετάρτη 4 Ιουλίου ότι σύναψε συμφωνίες ναύλωσης για πέντε containerships χωρητικότητας 11,000 ΤEUs με την Shoei Kisen Kaisha και για άλλα πέντε χωρητικότητας 12,000 TEUs με την Costamare.

Οι εν λόγω συμφωνίας υπεγράφησαν από τον Πρόεδρο της Yang Ming, Vincent Lin, τον Πρόεδρο της Shoei Kisen Kaisha, Yukito Higaki, και τον CEO της Costamare, Κωνσταντίνο Κωνσταντακόπουλο.

Επισημαίνεται ότι οι συγκεκριμένες ναυλώσεις αφορούν νεότευκτα πλοία μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων τα οποία αναμένεται να παραδοθούν μεταξύ του δεύτερου τριμήνου του 2020 και του τρίτου τριμήνου του 2021.

Σημειώνεται ότι τα πλοία αυτά είναι έτσι σχεδιασμένα με σκοπό να ανταποκριθούν στις περιβαλλοντικές προδιαγραφές του ΙΜΟ και για το λόγο αυτό θα χρησιμοποιούν καύσιμα με χαμηλή περιεκτικότητα σε θείο ενώ θα είναι εξοπλισμένα με συστήματα επεξεργασίας θαλάσσιου έρματος (ballast water treatment system).

Τέλος υπενθυμίζεται ότι η Yang Ming διαχειρίζεται αυτή τη στιγμή έναν στόλο 106 containerships συνολικής χωρητικότητας 600.000 TEUs ενώ στοχεύει να αντικαταστήσει τα παλαιότερα πλοία με νέα φιλικά προς το περιβάλλον.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.