Πως αξιολογείται ο κλάδος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Πως αξιολογείται ο κλάδος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

133
Πως αξιολογείται ο κλάδος μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων

Η ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται από την αγορά τακτικών γραμμών και εμπορευματοκιβωτίων έχει επιδεινωθεί από το 2016 και μετά σύμφωνα με τις απόψεις που κατέθεσαν εισαγωγείς, εξαγωγείς και ναυλωτές στο πλαίσιο της δεύτερης ετήσιας έρευνας η οποία πραγματοποιήθηκε από τον οίκο Drewry και το European Shippers’ Council (ESC), αναφορικά με το επίπεδο εμπιστοσύνης στο κλάδο.

Στην εν λόγω έρευνα συμμετείχαν 400 μεταφορείς (shippers) και πράκτορες οι οποίοι βαθμολόγησαν το επίπεδο παρεχόμενων υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων με 3,2 κατά μέσο όρο σε μία κλίμακα από 1 (πολύ δυσαρεστημένοι) έως 5 (πολύ ικανοποιημένοι).

Συγκεκριμένα οι συμμετέχοντες στην έρευνα ανέφεραν ότι οι επιδόσεις του συγκεκριμένου κλάδου παρουσίασαν χαμηλότερη δυναμική για το 2016 και το 2017 στους παρακάτω τομείς: το εύρος των διαφορετικών διαθέσιμων υπηρεσιών μεταφοράς, το κόστος μεταφοράς  και η συνολική ποιότητα των μεταφορών. Αντιθέτως οι επιδόσεις των υπηρεσιών μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων αναφορικά με την περιβαλλοντική βιωσιμότητα και την οικονομική σταθερότητα έχουν βελτιωθεί από το 2016 έως και σήμερα. Στο παρακάτω γράφημα παρουσιάζεται ενδελεχώς το πως αξιολόγησαν οι συμμετέχοντες τις διάφορες συνιστώσες του κλάδου:

Drewry

Όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην έρευνα, παρά το γεγονός ότι το τοπίο στον κλάδο έχει αλλάξει άρδην τα τελευταία χρόνια ελέω και νέων συνεργασιών-συμμαχιών, οι υψηλές προσδοκίες των πελατών για καλύτερη εξυπηρέτηση υπηρεσιών μεταφοράς δεν φαίνεται να ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.