Σε εφαρμογή η πρώτη πλωτή μονάδα LNG της Αφρικής με τις ευλογίες...

Σε εφαρμογή η πρώτη πλωτή μονάδα LNG της Αφρικής με τις ευλογίες τoυ Lloyd’s Register

133
Σε εφαρμογή η πρώτη πλωτή μονάδα LNG της Αφρικής με τις ευλογίες τoυ Lloyd’s Register

Ο Lloyd’s Register συμφώνησε να υποστηριξει ως Νηογνώμονας ένα σημαντικότατο έργο στην Μοζαμβίκη όπως ανέφερε σε ανακοίνωση του.

Πρόκειται για την πρώτη πλωτή μονάδα υγροποιημένου φυσικού αερίου (FLNG) της Αφρικής, η οποία αναπτύσσεται από την ιταλική πολυεθνική εταιρεία πετρελαίου και φυσικού αερίου, Eni. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Lloyd’s Register, η πλωτή μονάδα θα λειτουργεί σε βάθος 2.000 μέτρων, αναμένεται να παράγει 3,4 εκατ. τόνους LNG ετησίως ενώ η “ωφέλιμη” ζωή του εκτιμάται στα 25 έτη.

Ο βρετανικός Νηογνώμονας θα καλύψει τον σχεδιασμό, την πιστοποίηση, την κατασκευή της μονάδας όπως επίσης θα παράσχει επικουρικές υπηρεσίες μέσω των συμβατικών και απαιτούμενων επιθεωρήσεων όταν το project τεθεί σε ισχύ το 2022.

Επισημαίνεται ότι το έργο αυτή τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο του σχεδιασμού των μηχανολογικού του εξοπλισμού με τον μεγαλύτερο όγκο των εργασιών να λαμβάνει χώρα στην Κορέα, την Γαλλία και την Ιαπωνία.

Με την ολοκλήρωση της κατασκευής, η πλωτή μονάδα παραγωγής LNG θα μεταφερθεί με ρυμουλκά από την Κορέα στη Μοζαμβίκη ενώ ειδικά πλοία θα είναι σε θέση να παρακολουθούν τη σύζευξη του συστήματος πρόσδεσης.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.