Κινήσεις ματ της Saudi Aramco στην Ινδία με την ευλογία των Εμίρηδων

Κινήσεις ματ της Saudi Aramco στην Ινδία με την ευλογία των Εμίρηδων

117
Κινήσεις ματ της Saudi Aramco στην Ινδία με την ευλογία των Εμίρηδων

Ο πετρελαϊκός κολοσσός Saudi Aramco υπέγραψε συμφωνία με την Abu Dhabi National Oil Company και με τρία ινδικά διυλιστήρια πετρελαίου για την κατασκευή ενός διυλιστηρίου στη δυτική ακτή της Ινδίας, αξίας $44 δις. Αρχικά η συμφωνία ήταν να υπογραφεί μεταξύ της Saudi Aramco και των τριών ινδικών διυλιστηρίων, δημιουργώντας μια κοινοπραξία, όπως είχε αναφερθεί σε παλαιότερο δημοσίευμα των Ναυτικών Χρονικών.

Το συγκεκριμένο διυλιστήριο εκτιμάται ότι θα παράγει 1,2 εκατ. βαρέλια πετρελαίου/ημέρα, ενώ στο ευρύτερο συγκρότημα θα υπάρχουν και πετροχημικές εγκαταστάσεις, αποτελώντας ένα από τα μεγαλύτερα συγκροτήματα διύλισης πετρελαίου και παραγωγής πετροχημικών προϊόντων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Η ετήσια παραγωγή πετροχημικών προϊόντων από το συγκεκριμένο συγκρότημα εκτιμάται ότι θα ανέρχεται σε 18 εκατ. τόνους, σύμφωνα με δημοσίευμα του Gulf Business.

Σαουδική Αραβία και Άμπου Ντάμπι προχωρούν σε επενδύσεις στην Ινδία, καθώς παρατηρείται μια διαρκώς αυξανόμενη ζήτηση για την κάλυψη των ενεργειακών αναγκών στην χώρα.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.