Στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο

67
Στροφή προς τις σιδηροδρομικές μεταφορές στο Ηνωμένο Βασίλειο

Η Ocean Network Express (ONE) και η θυγατρική εταιρεία της Genesee & Wyoming Inc, Freightliner, υπέγραψαν σύμβαση για εξασφαλισμένους χώρους μεταφοράς φορτίων σε τρένα με προκαθορισμένες τιμές. Η εξασφαλισμένη χωρητικότητα αφορά τρένα που εξυπηρετούν γραμμές μεταξύ των κύριων σταθμών μεταφόρτωσης και αποθήκευσης εμπορευμάτων σε όλη τη χώρα.

Mε την συμφωνία αυτή, προσδοκία όλων των μερών, είναι η μετάβαση των εμπορευματικών ροών από το οδικό δίκτυο στο σιδηροδρομικό να μειώσει τα greenhouse gases κατά 67%. Παράλληλα η ONE ευελπιστεί να μειώσει περαιτέρω τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα κατά 13% συγκριτικά με τις αέριες μάζες που εξέπεμπαν οι τρεις ιαπωνικές ναυτιλιακές που την απαρτίζουν (MOL, NYK και K-Line) όταν λειτουργούσαν ανεξάρτητα η μία από την άλλη.

Επισημαίνεται ότι και για τις τρεις εταιρείες, η μείωση των εκπομπών επιβλαβών αερίων αποτελούσε ανέκαθεν προτεραιότητα. Με τη σύσταση της ONE κάτι τέτοιο φαίνεται να παίρνει σάρκα και οστά καθώς έχουν ήδη παρθεί μέτρα ώστε να διασφαλιστεί η περιβαλλοντική βιωσιμότητα τόσο στις θαλάσσιες όσο και στις χερσαίες μεταφορές.
Αναφερόμενος στη συμφωνία μεταξύ ONE και Freightliner ο Derek Wakeling, Product and Network Director της ΟΝΕ, τόνισε ότι η συνεργασία των δύο θα προσδώσει αξιοπιστία και ασφάλεια στις μεταφορές μειώνοντας παράλληλα αισθητά τις εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα.

Από την πλευρά του ο Adam Cunliffe, CCO της G&W’s UK/Europe Region δήλωσε ικανοποιημένος για την επίτευξη της συμφωνίας και επεσήμανε ότι το κοινό αυτό εγχείρημα θα συμβάλλει θετικά στην προστασία του περιβάλλοντος ενώ θα περιοριστεί και η κυκλοφοριακή συμφόρηση στο οδικό δίκτυο με τη μεταφορά περισσότερων φορτίων μέσω του σιδηροδρομικού δικτύου της χώρας.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.