Αναστέλλει προσωρινά η HHI τη λειτουργία στις κατασκευές offshore εγκαταστάσεων

Αναστέλλει προσωρινά η HHI τη λειτουργία στις κατασκευές offshore εγκαταστάσεων

67
Αναστέλλει προσωρινά η HHI τη λειτουργία στις κατασκευές offshore εγκαταστάσεων

Η Hyundai Heavy Industries (HHI) αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία του τμήματος offshore κατασκευών τον ερχόμενο Αύγουστο, σύμφωνα με το Yonhap News Agency.

O πρόεδρος και CEO της HHI, κ. Kang Hwan-goo, ανέφερε ότι η αναστολή των εργασιών στο κομμάτι των κατασκευών offshore των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων θα είναι προσωρινή έως ότου προκύψει ένας επαρκής αριθμός παραγγελιών για ναυπηγήσεις.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα του Yonhap, η HHI δέχεται έντονο ανταγωνισμό από την Κίνα και τη Σιγκαπούρη αναφορικά με τις ναυπηγήσεις offshore εγκαταστάσεων, καθώς οι τιμές ναυπήγησης που προσφέρουν τα ναυπηγεία των δύο χωρών είναι ιδιαίτερα ανταγωνιστικές.

Ανησυχητικό είναι το γεγονός ότι με την αναστολή των λειτουργιών στο offshore τμήμα της HHI θα μείνουν εκτός παραγωγικής δραστηριότητας χιλιάδες εργάτες.

Ο κ. Kang ανέφερε επίσης ότι το κόστος εργασίας στα ναυπηγεία της Κίνας και της Σιγκαπούρης υπολογίζεται στο ένα τρίτο του αντίστοιχου κόστους στα νοτιοκορεάτικα ναυπηγεία, γεγονός που δεν δίνει τη δυνατότητα στην HHI, καθώς και σε άλλα ναυπηγεία της Ν. Κορέας να ανταγωνιστούν “ισάξια” τους αντιπάλους τους.

Ωστόσο, όπως ανέφερε ο πρόεδρος και CEO της HHI, στόχος των νοτιοκορεάτικων ναυπηγείων μέσα από την απόφαση αναστολής της λειτουργίας του offshore κατασκευαστικού τμήματός τους είναι η αναδιοργάνωση των δραστηριοτήτων τους με στόχο την παροχή καλύτερων και υψηλότερης ποιότητας υπηρεσιών στις ήδη κερδοφόρες αγορές προς τους πελάτες τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.