Προσπάθειες πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Σιγκαπούρη

Προσπάθειες πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Σιγκαπούρη

193
Προσπάθειες πάταξης του λαθρεμπορίου καυσίμων στην Σιγκαπούρη

Εννέα άντρες στην Σιγκαπούρη αντιμετωπίζουν ποινή φυλάκισης έως και 15 χρόνια με την κατηγορία της παράνομης πώλησης καυσίμων πλοίων σε αγκυροβόλιο της ασιατικής χώρας.

Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσαν οι αστυνομικές αρχές της Σιγκαπούρης, η ακτοφυλακή της χώρας έλαβε πληροφορίες ότι ένα νηολογημένο ρυμουλκό αδιευκρίνιστων στοιχείων και ένα πλοίο με σιγκαπουριανή σημαία εμπλέκονται σε λαθρεμπόριο marine gas oil στη θάλασσα του Selat Pauh Anchorage.

Συγκεκριμένα τα τέσσερα μέλη του σιγκαπουριανού πλοίου φέρεται να έχουν παρανόμως διαρπάξει 400 λίτρα MGO (Marine Gas Oil) με σκοπό να τα πουλήσουν στα πέντε μέλη του ρυμουλκού ξένου νηολογίου.

Η υπόθεση αναμένεται να εκδικαστεί με τους κατηγορούμενους να αντιμετωπίζουν τόσο ποινή φυλάκισης 15 ετών προηγουμένως όσο και πρόστιμα.

Τέλος επισημαίνεται ότι τέτοιου είδους περιστατικά παρατηρούνται συχνά στη Σιγκαπούρη την τελευταία δεκαετία με την δημοσιοποίηση τέτοιων περιστατικών να κινείται προς την κατεύθυνση της περαιτέρω πάταξης τους.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.