Ποσειδώνια 2018: φωτογραφική αναδρομή στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση

Ποσειδώνια 2018: φωτογραφική αναδρομή στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση

3481
Ποσειδώνια 2018: φωτογραφική αναδρομή στη μεγαλύτερη ναυτιλιακή έκθεση

Έκλεισε η αυλαία, για μια ακόμη χρονιά, για τη μεγαλύτερη παγκόσμια έκθεση της ναυτιλίας που τοποθετεί την Ελλάδα στο διεθνή χάρτη των διεθνών ναυτιλιακών εκδηλώσεων κάθε δύο χρόνια.

Η πιο σημαντική συνάντηση της παγκόσμιας ναυτιλίας ανέβασε κι άλλο τον πήχη φέτος, χάρη στην άνευ προηγουμένου παρουσίαση της συλλογικής δύναμης και των μελλοντικών εξελίξεων της πιο ισχυρής βιομηχανίας στον κόσμο, η οποία αντιπροσωπεύει περίπου το 95% του παγκόσμιου εμπορίου.

Η εντυπωσιακή απήχηση και επιτυχία της έκθεσης ήταν εμφανής και τις πέντε ημέρες στον εκθεσιακό χώρο και στις συνεδριακές αίθουσες, όπου συνάφθηκε σημαντικός αριθμός εμπορικών πράξεων και τέθηκαν επί τάπητος τα καίρια ζητήματα και οι τελευταίες τάσεις του διεθνούς ναυτιλιακού κλάδου.

Σημειώνεται πως στη διοργάνωση «Ποσειδώνια 2018» συμμετείχαν 2.011 εκθέτριες εταιρείες και 22.000 επισκέπτες από 92 χώρες, με συνολικά 40 συνέδρια και σεμινάρια να λαμβάνουν χώρα στο πλαίσιο της Διεθνούς Έκθεσης.

Στιγμιότυπο από την Τελετή Εγκαινίων της Έκθεσης Ποσειδώνια 2018
Στιγμιότυπο από την Τελετή Εγκαινίων της Έκθεσης Ποσειδώνια 2018

«Ο κατάλογος των επιχειρηματικών συμφωνιών είναι και φέτος μακρύς, καθώς η σύναψη συμφωνιών αξίας πολλών εκατομμυρίων δολαρίων είναι συνήθης στον εκθεσιακό χώρο των Ποσειδωνίων. Και καθώς συμπληρώνουμε 50 χρόνια λειτουργίας, στη φετινή διοργάνωση γίναμε μάρτυρες της τεράστιας ανταπόκρισης από την παγκόσμια ναυτιλιακή κοινότητα, η παρουσία και η δραστηριότητα της οποίας μας βοήθησε να οργανώσουμε τα πιο δυναμικά Ποσειδώνια στην ιστορία του θεσμού», δήλωσε ο κ. Θεόδωρος Βώκος, εκτελεστικός διευθυντής της Εκθέσεις Ποσειδώνια Α.Ε.

Ενδεικτικά αναφέρουμε πως κατά τη διάρκεια της εβδομάδας των Ποσειδωνίων, η Maran Gas Maritime υπέγραψε option παραγγελίας ενός ακόμα δεξαμενόπλοιου LNG και μιας δεύτερης πλωτής μονάδας αποθήκευσης και αεριοποίησης (FSRU) από το ναυπηγείο της Daewoo S&ME στη Νότια Κορέα, ενώ τη συγκεκριμένη συμφωνία ακολούθησε η υπογραφή ενός ακόμα μεγάλου project εγκατάστασης συστήματος διαχείρισης έρματος (Ballast Water Treatment System) σε 36 πλοία του Ομίλου Αγγελικούση, με ανάδοχη εταιρεία την Ecochlor. Επιπλέον, σύμφωνα με την εφημερίδα TradeWinds, ο Νίκος Τσάκος έκλεισε μια σημαντική συμφωνία για την εταιρεία του, την Tsakos Energy Navigation, για την ναυπήγηση δύο δεξαμενόπλοιων Aframax χωρητικότητας 115.000 dwt, στο Ναυπηγείο της Daehan (DHSC) στην Κορέα.

Η διοργάνωση «Ποσειδώνια 2018» πραγματοποιήθηκε από τις 4 έως τις 8 Ιουνίου στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo. ενώ η διοργάνωση της έκθεσης τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών και του Ναυτικού Επιμελητηρίου της Ελλάδας με την υποστήριξη του Δήμου Πειραιά και της Ελληνικής Επιτροπής Ναυτιλιακής Συνεργασίας του Λονδίνου.

Σημειώνεται πως η διοργάνωση «Ποσειδώνια 2020» θα πραγματοποιηθεί από την 1η έως τις 5 Ιουνίου 2020 στο εκθεσιακό κέντρο Metropolitan Expo.

Στις φωτογραφίες που δημοσιεύουμε σήμερα αναδεικνύουμε τη γιορτινή ατμόσφαιρα της έκθεσης, μέσα από ορισμένα περίπτερα που επισκεφθήκαμε.

Στιγμιότυπο από το περίπτερο των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, παρουσία εκπροσώπων σπουδαστών της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων
Στιγμιότυπο από το περίπτερο των Ναυτικών Χρονικών και της Isalos.net, παρουσία εκπροσώπων σπουδαστών της ΑΕΝ Ιονίων Νήσων
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της HEMEXPO
Στιγμιότυπο από το περίπτερο της HEMEXPO
Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.