Αυξημένα τα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στην Ινδονησία

Αυξημένα τα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στην Ινδονησία

146
Αυξημένα τα κρούσματα επιθέσεων σε πλοία στην Ινδονησία

Τέσσερα περιστατικά επιθέσεων σε πλοία καταγράφηκαν το τελευταίο διάστημα στην Ασία, σύμφωνα με στοιχεία της ReCaap ISC.

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι οι τρεις ένοπλες επιθέσεις έλαβαν χώρα ενώ τα πλοία ήταν αγκυροβολημένα σε λιμένες της Ινδονησίας.

Το πρώτο περιστατικό συνέβη στο πλοίο «Bigroll Beaufort» στη νήσο Μπιτάν της Ινδονησίας, όταν μέλος του πληρώματος του πλοίου ανακάλυψε ότι ήταν σπασμένες οι κλειδαριές σε ορισμένα δωμάτια του πλοίου. Ύστερα από έρευνα που διεξήχθη διαπιστώθηκε ότι δεν είχε κλαπεί κάποιο αντικείμενο.

Το δεύτερο περιστατικό αφορά το product tanker «Kirana Santya», ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα Tanjung Uban της Ινδονησίας. Και σε αυτήν την περίπτωση διαπιστώθηκε παραβίαση σε ορισμένα δωμάτια του πλοίου, με ορισμένα αντικείμενα να έχουν κλαπεί από αυτό. Μετά από έρευνα που έγινε στο πλοίο και εξετάζοντας το υλικό από κάμερα που υπήρχε σε αυτό διαπιστώθηκε ότι πέντε επιδρομείς επιβιβάστηκαν στο συγκεκριμένο product tanker, χωρίς να τους αντιληφθεί κανείς και στη συνέχεια απέδρασαν δίχως να προξενήσουν τραυματισμό στα μέλη του πληρώματος.

Ένα άλλο περιστατικό επίθεσης συνέβη στο bulk carrier «Clover Colossus» ενώ ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα του Merak στην Ινδονησία. Σύμφωνα με το ReCaap ISC τρεις επιδρομείς με μαχαίρια επιβιβάστηκαν στο πλοίο απειλώντας τον φρουρό ασφάλειας του πλοίου. Τελικά οι τρεις επιδρομείς κατάφεραν να αποδράσουν έχοντας κλέψει ορισμένα ανταλλακτικά από το bulk carrier.

Η τέταρτη επίθεση που έχει σημειωθεί το τελευταίο διάστημα σε πλοίο στην περιοχή της Ασίας αφορά το πλοίο μεταφοράς χύδην ξηρού φορτίου «Vela Ocean» όταν ήταν αγκυροβολημένο στο λιμένα της Chittagong στο Μπαγκλαντές. Φρουροί ασφάλειας εντόπισαν επτά άτομα ενώ επιχειρούσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο. Αμέσως σήμανε συναγερμός και το πλήρωμα τέθηκε σε επιφυλακή. Τελικά οι επιδρομείς δεν μπόρεσαν να επιβιβαστούν στο πλοίο και απέδρασαν δίχως να τραυματιστεί κάποιο μέλος του πληρώματος.

Μέσα στην τελευταία έκθεση της ReCaap για τα περιστατικά επιθέσεων στην Ασία έχει καταγραφεί και ένα περιστατικό στο Λάγος της Νιγηρίας στη Δυτική Αφρική στο chemical tanker «Maersk Tangier», χωρίς και πάλι να σημειωθεί κάποιος τραυματισμός ή κλοπή φορτίου ή αντικειμένου από το πλοίο από τους επίδοξους ληστές.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.