Ο Πούτιν χαιρετίζει τη συνεργασία Ρωσίας-OPEC

Ο Πούτιν χαιρετίζει τη συνεργασία Ρωσίας-OPEC

78
Ο Πούτιν χαιρετίζει τη συνεργασία Ρωσίας-OPEC

Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος από τη συνεργασία της χώρας του με τον OPEC, σημειώνοντας τα θετικά αποτελέσματα στην αγορά του πετρελαίου.

Σε συνάντησή του με τον Πρίγκιπα του Αμπού Ντάμπι, Mohammed Al Nahyan, ο Ρώσος Πρόεδρος ανέφερε ότι «οι προσπάθειές μας, συμπεριλαμβανομένων εκείνων με τους φίλους μας της Σαουδικής Αραβίας αλλά και του OPEC γενικότερα, έφεραν θετικά αποτελέσματα στη σταθεροποίηση της αγοράς των υδρογονανθράκων», ενώ ευχαρίστησε τον Πρίγκιπα για τις πρωτοβουλίες που ανέλαβε σχετικά με την περαιτέρω συνεργασία Ρωσίας-ΗΑΕ στον κλάδο των εταιρειών υψηλής τεχνολογίας.

Ο κ. Βλαντίμιρ Πούτιν ανακοίνωσε την επικείμενη υπογραφή συμφωνίας στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της χώρας του και του Εμιράτου, ενώ σημείωσε ότι οι συνολικές διμερείς επενδύσεις ανέρχονται ήδη στα 2 δις δολάρια.

Στις κατ’ ίδιαν συζητήσεις των δύο ανδρών τέθηκαν επί τάπητος, όχι μόνο οι εμπορικές σχέσεις των δύο χωρών, αλλά και γενικότερα θέματα όπως η κατάσταση στην Μέση Ανατολή και διεθνώς.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.