Η παραγωγή σόγιας έρμαιο της ξηρασίας

Η παραγωγή σόγιας έρμαιο της ξηρασίας

77
Η παραγωγή σόγιας έρμαιο της ξηρασίας

Η καταστροφική ξηρασία που έπληξε την περιοχή της Ουρουγουάης το προηγούμενο διάστημα αναμένεται να επηρεάσει σημαντικά την παραγωγή σόγιας της χώρας για την παραγωγική περίοδο 2017/18. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έκθεση Global Agricultural Information Network (GAIN) του υπουργείου Γεωργίας των ΗΠΑ, η οποία δημοσιοποιήθηκε στις 30 Απριλίου 2018, η παραγωγή σόγιας θα μειωθεί στα 1,7 εκατομμύρια τόνους για το 2017-2018.

Η πρόβλεψη αυτή για μείωση της παραγωγής κατά 43% έρχεται σε αντίθεση με την αρχική εκτίμηση του υπουργείου η οποία έκανε λόγο για παραγωγή 3 εκατομμυρίων τόνων σόγιας. Αναλυτικότερα  η έκθεση αναφέρει «Συνολικά, οι παραγωγοί θα υποστούν αξιοσημείωτες απώλειες λόγω των χαμηλότερων σοδειών»

Τέλος να επισημανθεί ότι το υπουργείο παρά τις απαισιόδοξες εκτιμήσεις του για το παραγωγικό έτος 2017/2018, προβλέπει μια αύξηση της παραγωγής στα 3 εκατομμύρια τόνους για τον δέκατο μεγαλύτερο παραγωγό σόγιας στον κόσμο, επίπεδα παραγωγής που επικρατούσαν προ της καταστροφικής ξηρασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/LUIS ZABREG

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.