Σημαντικά έσοδα για την Τουρκία μέσω της εξαγωγής φουντουκιών

Σημαντικά έσοδα για την Τουρκία μέσω της εξαγωγής φουντουκιών

115
Σημαντικά έσοδα για την Τουρκία μέσω της εξαγωγής φουντουκιών

Η Τουρκία πούλησε στο εξωτερικό πάνω από 215.000 τόνους φουντουκιών κατά τους πρώτους 8 μήνες της εξαγωγικής περιόδου, λαμβάνοντας κατά συνέπεια έσοδα ύψους 1.36 δις δολαρίων, δήλωσε την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 η Εθνική Ένωση Εξαγωγέων Φουντουκιών της Τουρκίας.

Παράλληλα, ο όγκος των εξαγωγών από τον Σεπτέμβριο του 2017 έως τον Απρίλιο του 2018 σημείωσε άλμα της τάξης του 24,6% συγκριτικά με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, σύμφωνα με τα ίδια στοιχεία της Ένωσης. Ωστόσο, παρά τον αυξημένο όγκο πωλήσεων, η αξία των εξαγωγών μειώθηκε κατά 4,7% σε σχέση με την ίδια περίοδο του προηγούμενου έτους, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία της Ένωσης.

Τονίζεται ότι περισσότερο από το 75% των εξαγωγών φουντουκιών της Τουρκίας κατά το διάστημα αυτό πραγματοποιήθηκε στις χώρες της ΕΕ αποφέροντας περίπου 1 δις δολάρια στον μεγαλύτερο εξαγωγέα φουντουκιών στον κόσμο.

Τέλος, επισημαίνεται ότι κατά την εξαγωγική περίοδο 2016-2017 η χώρα εξήγαγε περίπου 236.000 τόνους φουντουκιών και έλαβε έσοδα 1,88 δις δολαρίων.

Φωτό: ftg.org.tr

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.