Πυκνά σύννεφα πάνω από την τιμή του χάλυβα

Πυκνά σύννεφα πάνω από την τιμή του χάλυβα

278
Πυκνά σύννεφα πάνω από την τιμή του χάλυβα

H μειωμένη τιμή χάλυβα έχει συρρικνώσει τα κέρδη του χαλυβουργικού τομέα κατά το πρώτο τρίμηνο του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τα όσα υποστηρίζει η China Iron and Steel Association (CISA).

Τα συνολικά κέρδη για τα μέλη της CISA ανήλθαν σε περίπου 56,9 δις γουάν (8,98 δις δολάρια) για το πρώτο τρίμηνο του 2018 παρουσιάζοντας μια σημαντική πτώση συγκριτικά με το τέταρτο τρίμηνο του 2017. Την ίδια στιγμή, η τιμή του χάλυβα μειώθηκε κατά περίπου 1.000 γουάν στα τέλη Μαρτίου σε σύγκριση με τα τέλη Δεκεμβρίου, όπως ανέφερε ο γενικός γραμματέας της CISA, κ. Liu Zhenjiang.

Από την άλλη πλευρά κατά τον Απρίλιο η τιμή του χάλυβα αυξήθηκε, ωστόσο εξακολουθεί να κυμαίνεται κάτω από τα 4.000 γουάν ανά τόνο, γεγονός που σηματοδοτεί περαιτέρω συρρίκνωση των κερδών σε ετήσια βάση εάν η τιμή συνεχίσει να κυμαίνεται σε υποτονικά επίπεδα, πρόσθεσε ο κ. Zhenjiang.

Επισημαίνεται ότι οι κυριότερες χρήσεις του χάλυβα αφορούν τις μεταφορές, τις κατασκευές και την ενέργεια και οι διακυμάνσεις που παρουσιάζει η τιμή του και οι οποίες πηγάζουν και από πολιτικές και γεωπολιτικές εξελίξεις, όπως οι αμερικανικές κυρώσεις, επηρεάζουν σημαντικά τις βιομηχανίες αυτές.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.