Ευφορία για την ινδική γεωργική παραγωγή και τις εξαγωγές δημητριακών

Ευφορία για την ινδική γεωργική παραγωγή και τις εξαγωγές δημητριακών

115
Ευφορία για την ινδική γεωργική παραγωγή και τις εξαγωγές δημητριακών

Η Ινδία σκοπεύει να παράξει 283,7 εκατομμύρια τόνους δημητριακών κατά την περίοδο καλλιέργειας 2018/19 (μέχρι τον Ιούνιο του 2019) ποσότητα η οποία αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του υπουργείου Γεωργικής Εκμετάλλευσης της Ινδίας.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι για φέτος η παραγωγή σιτηρών στην ασιατική χώρα εκτιμάται στους 277,49 εκατομμύρια τόνους.

Επιπροσθέτως για την Ινδία, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό και καταναλωτή μιας πληθώρας γεωργικών προϊόντων παγκοσμίως, είναι πιθανό η συγκομιδή να φτάσει τα 113 εκατομμύρια τόνους ρυζιού και 100 εκατομμύρια τόνους σιταριού κατά το έτος καλλιέργειας 2018/2019, όπως επεσήμανε το Υπουργείο.

Από την άλλη πλευρά, ο στόχος για την παραγωγή ζαχαροκάλαμου στην ασιατική χώρα η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο καταναλωτή ζάχαρης στον κόσμο, ορίζεται στα 355 εκατομμύρια τόνους, από τους προγραμματισμένους 353,2 εκατομμύρια τόνους το 2017/18.

Όσον αφορά τις καιρικές συνθήκες, η ασιατική χώρα αναμένεται να αντιμετωπίσει τον μέσο αριθμό μουσώνων μέσα στο 2018 όπως αναφέρει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters, αυξάνοντας έτσι την πιθανότητα γεωργικής και κατά συνέπεια οικονομικής ανάπτυξης της τρίτης μεγαλύτερης οικονομίας της Ασίας.

Φωτό: ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/RAMINDER PAL SINGH/

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.