Σε «οργασμό» οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας

Σε «οργασμό» οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας

150
Σε «οργασμό» οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας

H Ρωσία παρέμεινε για 13ο συνεχόμενο μήνα ο μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου στην Κίνα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιοποιήθηκαν την Τρίτη 24 Απριλίου 2018.

Τον προηγούμενο μήνα η Ρωσία προμήθευσε την Κίνα με 5,79 εκατ. τόνους πετρελαίου, αριθμός που αντιστοιχεί σε 1,36 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως. Σύμφωνα με τα στοιχεία που προέκυψαν από τη Γενική Διεύθυνση Τελωνείων της Ρωσίας οι προμήθειες αυτές ήταν αυξημένες κατά 23,6% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2017.

Όσον αφορά το πρώτο τρίμηνο του 2018, οι ρωσικές αποστολές πετρελαίου αυξήθηκαν κατά 22% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του προηγούμενου έτους «αγγίζοντας» τους 16,51 εκατ. τόνους.

Η Σαουδική Αραβία, ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αργού πετρελαίου προς την Κίνα για τον περασμένο Μάρτιο, αύξησε επίσης τις εξαγωγές σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία. Συγκεκριμένα, οι αποστολές τον περασμένο μήνα έφτασαν τους 4,6 εκατομμύρια τόνους  ή 1,09 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως , αυξημένες κατά 1,2% συγκριτικά με πέρυσι, αλλά μειωμένες κατά 1,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως σε σχέση με τον Φβρουάριο.

Τέλος να επισημανθεί ότι ο αριθμός των συνολικών εισαγωγών αργού πετρελαίου της Κίνας τον περασμένο Μάρτιο έφτασε τα 9,2 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως ο οποίος αποτελεί τον υψηλότερο που έχει παρατηρηθεί ποτέ. Τονίζεται ότι οι εισαγωγές αυτές ενισχύθηκαν από πολλές κυβερνητικές ποσοστώσεις που εφαρμόστηκαν, ενώ την ίδια στιγμή η χώρα εξήγαγε τη μεγαλύτερη ποσότητα επεξεργασμένων καυσίμων, στην προσπάθεια της να τονώσει το εγχώριο πλεόνασμά της.

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.