Σε επιμήκυνση πλοίων της προχωρά θυγατρική του ομίλου Grimaldi

Σε επιμήκυνση πλοίων της προχωρά θυγατρική του ομίλου Grimaldi

418
Σε επιμήκυνση πλοίων της προχωρά θυγατρική του ομίλου Grimaldi

H Finnlines, εταιρεία που ανήκει στον όμιλο Grimaldi και δραστηριοποιείται στη Βαλτική και στη Βόρεια Θάλασσα, αποφάσισε να προχωρήσει στην επιμήκυνση δύο επιβατηγών πλοίων της.

Στο πλαίσιο του επενδυτικού της προγράμματος, αξίας €70 εκατ., για την ενεργειακή αποδοτικότητα και τη μείωση των εκπομπών από τα πλοία της, η εταιρεία είχε ανακοινώσει το 2017 ότι θα προχωρήσει στην επιμήκυνση άλλων τεσσάρων πλοίων της.

Οι εργασίες επιμήκυνσης έχουν ήδη πραγματοποιηθεί σε δύο από τα τέσσερα πρώτα πλοία της Finnlines, το «MS Finntide» και το «MS Finnwave». Μέχρι τα τέλη του ερχόμενου Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθούν οι εργασίες και στα υπόλοιπα δύο πλοία της, το «MS Finnsky» και το «MS Finnsun», ενώ την περίοδο Σεπτεμβρίου- Δεκεμβρίου 2018 αναμένεται να ολοκληρωθεί η επιμήκυνση στα «MS Finnbreeze» και «MS Finnsea».

2018-01-lengthening-image1

Μετά τις εργασίες επιμήκυνσης το κάθε πλοίο θα έχει αυξημένη χωρητικότητα κατά 30%, και μήκος 217,7 μ.

Ο CEO της Finnlines, Tom Pippingsköld, δήλωσε ότι μέσω των εργασιών επιμήκυνσης στα έξι πλοία η εταιρεία θα είναι σε θέση να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση για υπηρεσίες RO-RO, εξυπηρετώντας πιο αποτελεσματικά τους πελάτες της.

Στόχος της εταιρείας σύμφωνα με τον κ. Pippingsköld, είναι η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς της και η αύξηση της ενεργειακής της απόδοσης η οποία επιτυγχάνεται μέσα από τη μείωση των εκπομπών καυσαερίων των πλοίων ανά μεταφερόμενο τόνο.

Φωτό: finnlines.com

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.