Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ

Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ

337
Πραγματοποιήθηκαν οι αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Δ.Σ. της ΕΕΝΜΑ

Την Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων η προγραμματισμένη Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μελών της Ένωσης και οι αρχαιρεσίες για την εκλογή Διοικητικού Συμβουλίου και Εξελεγκτικής Επιτροπής, για τη περίοδο 2018-2020.

Ο Πρόεδρος κ. Σημαντώνης προέβη σε απολογισμό των πεπραγμένων για το 2017 καθώς και της τριετίας που ολοκληρώθηκε, κάνοντας εκτενή αναφορά στις δράσεις και πρωτοβουλίες της Ένωσης σε βασικά θέματα ναυτιλιακού ενδιαφέροντος σε εθνικό και Ευρωπαϊκό επίπεδο.

Σε Ευρωπαϊκό επίπεδο ο κ. Σημαντώνης εστίασε στη συμμετοχή της ΕΕΝΜΑ στο European Sustainable Shipping Forum και στην επίτευξη στόχων για τη βελτίωση της επιχειρησιακής αποδοτικότητας των πλοίων ΝΜΑ, μέσω των συστηματικών παρεμβάσεων των εκπροσώπων της Ένωσης σε θέματα που αφορούν στην εφαρμογή, τροποποίηση και αναθεώρηση των σχετικών Κανονισμών και διατάξεων.

Ο Πρόεδρος ΕΕΝΜΑ έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις νομοθετικές πρωτοβουλίες που απασχόλησαν τον κλάδο όλη τη προηγούμενη περίοδο, ασκώντας έντονη κριτική τόσο στη διαδικασία διαμόρφωσης αυτών όσο και στις επιδράσεις των αλλαγών στο τρόπο λειτουργίας του κλάδου, επισημαίνοντας τη πρόσθετη γραφειοκρατία καθώς και το περιβάλλον σύγχυσης που δημιουργείται κάθε φορά κατά το στάδιο της πρακτικής εφαρμογής.

Στο πλαίσιο της ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελληνικού πλοίου ΝΜΑ, αναφέρθηκε στην έλλειψη διάθεσης από τη πλευρά της πολιτικής ηγεσίας να συνεργαστεί συστηματικά και οργανωμένα, προκειμένου να εκσυγχρονιστεί το υφιστάμενο απαρχαιωμένο νομοθετικό πλαίσιο, και να αντικατασταθεί από ένα απλοποιημένο και ελκυστικό περιβάλλον λειτουργίας για το ελληνικό πλοίο ΝΜΑ. Περαιτέρω, αναφέρθηκε στην εξαίρεση της Ένωσης, από την πλευρά του Υπουργείου, από την εθνική αντιπροσωπεία στον ΙΜΟ, επισημαίνοντας όλους τους κινδύνους που η ενέργεια αυτή συνεπάγεται για τα πλοία του κλάδου, καθώς και από λοιπές επιτροπές και ομάδες εργασίας με αντικείμενο την επεξεργασία θεμάτων που άπτονται άμεσα των αρμοδιοτήτων της Ένωσης.

Κλείνοντας την ομιλία του ο Πρόεδρος ΕΕΝΜΑ αναφέρθηκε στην ανάγκη συνεργασίας μεταξύ των ναυτιλιακών ενώσεων καθώς και στο δυναμικό ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει ένα δομημένο ναυτιλιακό cluster, με τη συμμετοχή όλων των σχετικών ενώσεων, προκειμένου να ανταπεξέλθει ο κλάδος συνολικά στις προκλήσεις του διεθνούς ανταγωνισμού.

Οι Εργασίες της Γενικής Συνέλευσης συνεχίστηκαν με τις αρχαιρεσίες για την εκλογή του νέου Διοικητικού Συμβουλίου και της Εξελεγκτικής Επιτροπής τριετούς θητείας.

Τα νεοεκλεγέντα μέλη του Δ.Σ. είναι:

Πρόεδρος: κ. Χαράλαμπος Σημαντώνης

Α’ Αντιπρόεδρος: κ. Βασίλειος Τερζής

Β’ Αντιπρόεδρος: κα Ελπινίκη Πετράκη

Γραμματέας: κ. Γιώργος Αλεξανδράτος

Ταμίας: κ. Στράτος Τσαλαμανιός

Μέλη οι κ.κ. Αλεξάνδρα Γκανά, Νικόλαος Λιάπης, Νικόλαος Μπούκος, και Δημήτριος Σπυριδάκης

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.