Δυνατή παρουσία για τη νέα γενιά πλοίων LNG

Δυνατή παρουσία για τη νέα γενιά πλοίων LNG

215
Δυνατή παρουσία για τη νέα γενιά πλοίων LNG

Η MISC Berhad, με έδρα στη Μαλαισία, η οποία ειδικεύεται στη διακίνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου, ανακοίνωσε ότι παρέλαβε το πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, «Seri Camar». Το πλοίο αυτό αποτελεί το τέταρτο από τα πέντε LNG πλοία τύπου MOSS που έχει παραγγείλει η εταιρεία στα ναυπηγεία της Hyundai Heavy Industries (HHI). Τα προηγούμενα τρία είναι τα «Seri Cenderawasih», «Seri Camellia» και «Seri Cempaka». Τα συγκεκριμένα πλοία έχουν ήδη χρονοναυλωθεί με μακροχρόνια συμβόλαια από την Petronas. Οι ναυπηγήσεις πλοίων LNG τύπου MOSS αποτελούν μέρος του προγράμματος της εταιρείας MISC για να εξυπηρετήσει αποτελεσματικά τις μεταφορικές ανάγκες της Petronas.

Το «Seri Camar», χωρητικότητας 150.200 κυβικών μέτρων, ανήκει στη νέα γενιά πλοίων LNG, η οποία χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερα υψηλή κατασκευαστική αντοχή και από αισθητή μείωση των εκπεμπόμενων αέριων ρύπων. Τα νέα πλοία της MISC Berhad έχουν σχεδιαστεί ώστε να δραστηριοποιούνται σε οποιαδήποτε γεωγραφική περιοχή, καθιστώντας τα ικανά να προσεγγίζουν και τους 80 τερματικούς σταθμούς εισαγωγής LNG και τους 26 τερματικούς σταθμούς υγροποίησης φυσικού αερίου που υπάρχουν στον κόσμο.

Με την παραλαβή του πλοίου «Seri Camar» η MISC Berhad θα διαθέτει πλέον 28 πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, ενισχύοντας περαιτέρω την θέση της εταιρείας ως ένας από τους πιο αξιόπιστους μεταφορείς LNG στον κόσμο.

Φωτό: misc.com.my

Ακολουθήστε τα Ναυτικά Χρονικά στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την ελληνική Nαυτιλία, τις Μεταφορές και το Διεθνές Εμπόριο.